ASV palaidušas četras ballistiskās raķetes

CC BY 2.0 / U.S. Navy photo by Petty Officer 3rd Class Jeramy Spivey / Пуск американской управляемой ракеты Tomahawk
Пуск американской управляемой ракеты Tomahawk - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Manevri organizēti ar mērķi novērtēt un pārbaudīt stratēģisko sistēmu īpašības, nevis ar nodomu "atbildēt uz notikumiem pasaulē".

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. ASV organizējušas četru neaprīkotu ballistisko raķešu Trident II D5 izmēģinājuma startus no "Ohaio" tipa atomzemūdenes "Nebrasca" (SSBN 739), informēja RIA Novosti, atsaucoties uz ASV Jūras kara spēku sniegto informāciju.

Raķešu mācību starti notika agrā rītā netālu no Dienvidkalifornijas krasta. Pirmās divas raķetes palaistas 4. septembrī, pārējās – 6. septembrī.

Пуск американской управляемой ракеты Tomahawk - Sputnik Latvija
ASV izmēģinājušas spārnoto raķeti, ko aizliedza līgums INF

Manevri esot organizēti ar mērķi novērtēt un pārbaudīt stratēģisko sistēmu īpašības, nevis ar nodomu "atbildēt uz notikumiem pasaulē".

"Pretinieka savaldīšana jūrā ir mūsu nacionālās drošības svarīgākais elements kopš 60. gadiem, un šonedēļ veiktie starti joprojām demonstrē, ka mūsu raķetes ar pagarināto ekspluatācijas laiku ir drošas un uzticamas," apliecināja viceadmirālis Džonijs R.Vulfs.

Kopumā Savienotās Valstis organizējušas jau 176 minēto raķešu startus kopš 1989. gada, kad ar tām tika nodrošināti bruņotie spēki.

Ziņu lente
0