Lainera Boeing 777X izmēģinājumu gaitā radušās problēmas

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasBoeing 777
Boeing 777  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Boeing 777X slodzes izmēģinājumos komanda saskārusies ar problēmu, kuras dēļ testi tika pārtraukti.

RĪGA, 7. septembris - Sputnik. Kompānija Boeing bija spiesta pārtraukt jaunās tālo maģistrāļu lidmašīnas 777X izmēģinājumus, ņemot vērā tehniskās problēmas, aģentūrai France Presse pastāstīja korporācijas pārstāvis.

Самолет Boeing 737-800 авиакомпании FlyDubai совершает посадку в аэропорту Внуково - Sputnik Latvija
Kalifornijā atrasta lidmašīnu Boeing 737 Max kapsēta

Viņš precizēja, ka lidmašīnas izmēģinājumi ir daļa sertifikācijas procesa, tāpēc tos kontrolēja ASV Civilās aviācijas federālā pārvalde (FAA). Šādos testos laineris tiek pakļauts slodzēm, kas būtiski pārsniedz parasto ekspluatācijas slodzi, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Lidmašīnas 777XC galīgo slodzes izmēģinājumu laikā komanda saskārās ar problēmu, kas prasīja testu apturēšanu," teica kompānijas pārstāvis.

Viņš atzīmēja, ka patlaban tiek noskaidrots ārkārtas situācijas iemesls.

"Izmēģinājumu apstākļi būtiski pārspēja jebkādu gaidāmo slodzi komerciālās ekspluatācijas laikā. Tiek veikta notikušā analīze, un komanda cenšas noskaidrot iemeslus," piebilda Boeing pārstāvis.

Vienlaikus informēts avots ar anonimitātes noteikumiem atklāja, ka testa gaitā izlidojušas lainera durvis. Anonīmais aģentūras pārstāvis uzsvēra, ka tas ir visai rets gadījums konkrētajā izmēģinājumu posmā.

Sākotnēji 777X izmēģinājumu lidojums bija plānots šovasar. Taču kompānija Boeing to atlika līdz 2020.gada sākumam, ņemot vērā problēmas ar dzinēju.

Lainera 777X testu apturēšana notikusi vēl vienas kompānijas neveiksmes fonā – iepriekš tika apturēti Boeing 737 МАХ lidojumi pēc vairākām šī jaunā modeļa katastrofām.

Piemēram, martā šī tipa laineris, kas piederēja aviokompānijai Ethiopian Airlines ar 157 cilvēkiem tajā cieta katastrofā netālu no Debrezeitas pilsētas Etiopijā. 2018. gada novembrī nogāzās Indonēzijas kompānijai Lion Air piederoša tāda paša tipa lidmašīna. Rezultātā gandrīz 20 valstis slēdza savu teritoriju šī modeļa laineru lidojumiem, daudzas aviokompānijas apturēja Boeing 737 МАХ 8 ekspluatāciju.

Ziņu lente
0