Politika

Boltons paziņojis par vizīti Baltkrievijā un tikšanos ar Lukašenko

© AP Photo / Susan WalshДжон Болтон
Джон Болтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Džons Boltons noslēdza vizīti Kijevā, kur notika viņa pārruna ar Ukrainas prezidentu Vladimiru Zeļenski.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa palīgs nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons apmeklēs Baltkrieviju un tiksies ar republikas prezidentu Aleksandru Lukašenko, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Trešdien Boltons uzturējās Kijevā, kur tikās ar Ukrainas prezidentu Vladimiru Zeļenski. Tikšanās gaitā puses apsprieda virkni aktuālu starptautisko jautājumu. Jau vakakrā Boltons savā lapā Twitter informēja, ka tagad dosies uz Moldovu un Baltkrieviju.

ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons, foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Jūsu ērglis visas olīves noknābājis: Putina saruna ar Boltonu

"Rīt došos uz Moldovu un Baltkrieviju, kur tikšos ar abu valstu vadītājiem, lai apspriestu reģionālās drošības jautājumus," vēsta Trampa palīgs.

Viņš piebilda, ka, uzturoties Ukrainā, viņam bijušas vairākas produktīvas tikšānās.

Iepriekš ārvalstu izdevumos parādījās informācija par to, ka Boltons tuvākajā laikā apmeklēs Baltkrieviju. Pēdējo 20 gadu laikā tā būs pirmā tik augsta līmeņa ASV valdības pārstāvja vizīte.

Iepriekš Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs nevēlējās komentēt informāciju par Boltona iespējamo vizīti. Savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka ielūgums Boltonam ir Baltkrievijas suverēnās tiesības, tomēr piebilda, ka pagaidām nav iespējams spriest par Baltkrievijas un ASV ciešu sadarbību.

Ziņu lente
0