Kirillu Višinski atbrīvoja no apcietinājuma

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasРуководитель портала "РИА Новости Украина" Кирилл Вышинский на заседании Подольского районного суда Киева, 19 июля 2019
Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский на заседании Подольского районного суда Киева, 19 июля 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijevas Apelācijas tiesa atbrīvoja "RIA Novosti Ukraina" vadītāju Kirillu Višinski pret personisku galvojumu.

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. Žurnālists Kirills Višinskis, kuru Ukrainā apsūdz valsts nodevībā, pirmo reizi vairāk nekā gada laikā iznācis brīvībā. Attiecīgu lēmumu 28. augusta sēdē pieņēma Kijevas Apelācijas tiesa, vēsta RIA Novosti.

Portāla "RIA Novosti Ukraina" vadītāju Kirillu Višinski aizturēja 2018. gada 15. maijā sakarā ar apsūdzību valsts nodevībā un pašpasludināto Donbasa republiku atbalstīšanā. Par to viņam draud līdz pat 15 gadiem ilgs cietumsods.

Tiesa vairākkārt pagarinājusi Višinskim soda mēra veida uzturēšanu arestā un pārcēla sēdes. Aizstāvība un vairāki eksperti ir pārliecināti, ka prokurori apzināti ievelk procesu.

Tagad Kijevas Apelācijas tiesa apmierinājusi aizstāvības lūgumu izmainīt soda mēru un palaida brīvībā Višinski pret personisku galvojumu.

Višinskis vairākkārt norādījis, ka viņam neesot motīva slēpties no izmeklēšanas, jo viņš grasās panākt sava nevainīguma un apsūdzību bezjēdzības atzīšanu. Tādēļ šodienas tiesas lēmumu "RIA Novosti Ukraina" vadītājs uzskata par taisnīgu.

Višinska aizstāvībā vairākkārt uzstājās daudzi žurnālisti, Krievijas vadība un starptautisko organizāciju pārstāvji. Piemēram, atbrīvot "RIA Novosti Ukraina" vadītāju Kijevu aicināja EDSO pārstāvis mediju brīvības jautājumos Arlems Dezīrs.

2019. gada pavasarī vairāki simti Krievijas mediju pārstāvju parakstīja vēstuli jaunajam Ukrainas prezidentam Vladimiram Zeļenskim ar lūgumu atbrīvot Višinski.

Плакат с портретом руководителя портала РИА Новости – Украина Кирилла Вышинского - Sputnik Latvija
"Viņš strādāja godīgi": EDSO aicina Kijevu atbrīvot Višinski

Jūlija vidū radiostacijas "Eho Moskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs nodeva Zeļenskim Višinska mātes vēstules, kurās viņa pastāstīja par savu dzīvi pēdējā gada laikā un par savu situācijas izpratni.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" un RT redaktore Margarita Simonjana aicināja Zeļenski atbrīvot Višinski ukraiņu valodā. Tagad Margarita Simonjana priecājas, jo žurnālists nokļūs brīvībā.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs uzskata, ka šodienas Kijevas tiesa lēmums kārtējo reizi pierāda, ka lietai ir tīri politisks raksturs. Viņš ir pārliecināts, ka, palaižot brīvībā Višinski, Zeļenskis ir pastiprinājis savas pārrunu pozīcijas.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova ir pārliecināta, ka Višinska atbrīvošana no apcietinājuma, ir pirmais solis ceļā uz taisnīgumu attiecībā uz žurnālistu.

Ziņu lente
0