Politika

Ukrainas mediji pastāstīja par Putina un Merkeles "stingro mācību" Zeļenskim

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasРабочая поездка В. Зеленского в Одессу
Рабочая поездка В. Зеленского в Одессу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rakstā Ukrainas līderi nosauca par "nepieredzējušu politisko populistu", kurš nesaprot diplomātijas lomu.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas līderis Emanuels Makrons pasniedza Kijevai "stingru mācību", vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Ukrainas izdevumu "Glavred".

Raksta autors uzskata, ka Zeļenskis, kā "nepieredzējis politiskais populists"  nesaprot diplomātijas lomu ārpolitikā. Pēc viņa sacītā, nopietni politiskie līderi rosina savu ārpolitiku ar profesionālu diplomātu palīdzību.

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukrainas "šausmīgā atriebība": ko zaudējusi Krievija

Rakstā tiek norādīts, ka nopietni politiķi netiksies pēc pirmā lūguma, ja netiek iesniegti kaut kādi konkrēti piedāvājumi. Šāda uzvedība ir pārāk emocionāla, un tai nav nekāda sakara ar ārpolitiku.

Raksta autors uzskata, ka tieši šī iemesla dēļ Putins, Merkele un Makrons atteicās no tikšanās rīkošanas. "Un pareizi darīja. Stingra mācība mūsu prezidentam," piebilda viņš.

"Zeļenska ārpolitikas galvenā problēma pat nav tajā, ka viņš ir diletants un populists, bet gan tajā, ka viņam nav pašas politikas. Viņam pagaidām nav sava redzējuma, savas stratēģijas, viņš nezina, ko lai dara Donbasā, ko piedāvāt sabiedrībai," raksta žurnālists.

Tāpat autors norādīja, ka, ja tuvāko mēnešu laikā Zeļenskis nepiedāvās "saprotamu politiku" attiecībā uz Donbasu, viņa popularitāte nokritīs līdz nullei.

Konflikts Ukrainas dienvidaustrumos turpinās jau vairāk nekā piecus gadus. Noregulēšanas jautājumu apspriež sakaru grupas Minskā.

Pēc 2014. gada valsts apvērsuma Doņeckas un Luganskas Tautas Republika paziņoja par savu neatkarību. Pēc tam Kijevas varasiestādes iesāka pret tām spēka operāciju. Saskaņā ar aktuālākajiem ANO datiem, par bruņotā konflikta upuriem jau ir kļuvuši vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0