Vainīgs karstums: dažādās Somijas daļās sākušies meža ugunsgrēki

© pixabayЛесной пожар
Лесной пожар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uztraucošs brīdinājums par meža ugunsgrēku iespējamību izsūtīts visos Somijas reģionos, izņemot rietumu piekrasti, Ziemeļu Karēliju un Austrumu Somijas ziemeļdaļu.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Karstie laikapstākļi un sausums kļuva par veselas meža ugunsgrēku sērijas iemeslu dažādos Somijas reģionos. To dzēšanai nācās iesaistīt pat somu robežsargu aviāciju, vēsta Sputnik Igaunija

Vakar, 10. augustā, saskaņā ar Yle paziņojumiem, meži dega Rāhe, Heinola, Ziemeļpohjanmā un Kouvola. Ar robežsardzes helikoptera palīdzību ugunsdzēsējiem izdevās apturēt liesmu izplatīšanos, taču dzēšanas darbi turpinās.

Iepriekš stāstīts, ka anomālais karstums kopā ar cilvēcisko faktoru novedis pie vērienīgiem meža ugunsgrēkiem ne vien Krievijā, bet arī Francijā. Gāras departamentā, Francijas dienvidos ugunsdzēsēju dienesti spēja lokalizēt vairākus dabas ugunsgrēku perēkļus, savukārt ugunsgrēks Ženerakas komūnā paguva iznīcināt aptuveni 500 hektārus mežu un krūmāju. Ugunsgrēka dzēšanas laikā neiztika bez upuriem – ugunsgrēku dzēsusī lidmašīna-amfībija avarēja, tās pilots gāja bojā.

Ziņu lente
0