Panamā ierosināta lieta par Porošenko ienākumu iespējamo slēpšanu

© Пресс-служба президента Украины / Pāriet pie mediju bankasЗаседание Верховной рады Украины
Заседание Верховной рады Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Panamas valdība vispirms pārbaudīja informāciju par to, ka Porošenko un viņa tuvākais loks Panamā slēpa "noziedzīgus ienākumus, aktīvus un īpašumus", nemaksāja nodokļus Ukrainas budžetā un atmazgāja nolaupītos līdzekļus.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Panamas tiesībsargājošās iestādes ierosinājušas krimināllietu par naudas atmazgāšanu, kurā iesaistīts Petro Porošenko, savā Telegram-kanālā informēja eksprezidenta Janukoviča administrācijas vadītāja bijušais vietnieks, jurists Andrejs Portnovs, vēsta RIA Novosti.

Встреча П. Порошенко с представителями бизнеса в Киеве - Sputnik Latvija
Porošenko ar ģimeni pameta Ukrainu – pēdas pazuda Dubaijā

Viņš atklāja, ka Panamas valdība vispirms pārbaudījusi informāciju par to, ka Porošenko un viņa tuvākais loks Panamā slēpa "noziedzīgus ienākumus, aktīvus un īpašumus", nemaksāja nodokļus Ukrainas budžetā un atmazgāja nolaupītos līdzekļus.

Pēc tam Portnovs ar zvērestu apliecināja savas liecības advokātam Panamā par Ukrainas bijušā prezidenta noziegumiem, un uz to pamata tika ierosināta krimināllieta.

"Mēs precīzi zinām, ka viņa (Porošenko – red.) finansiālie un tirdznieciskie ārzonas darījumi notika traģiskākajās Ukrainas iedzīvotāju bojāejas dienās, un pēc pirmajiem izmeklēšanas rezultātiem parādīsim, kā un ko viņš tirgoja, kad sūtīja ukraiņus karā," piebilda jurists.

Viņš pauda cerību, ka Ukrainas Ģenerālprokuratūra vērsīsies ar lūgumu par eksprezidenta kontu un aktīvu arestu visā pasaulē.

Iepriekš Ukrainas Valsts izmeklēšanas biroja direktors Romans Truba paziņoja, ka Valsts birojs izmeklē 11 krimināllietas pret Porošenko un citām augstu stāvošām amatpersonām.

Vēlāk Portnovs pavēstīja, ka Valsts izmeklēšanas birojs ierosinājis vēl divas lietas: par zādzībām armijā un pasu viltošanu.

Ziņu lente
0