Porošenko ar ģimeni pameta Ukrainu – pēdas pazuda Dubaijā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВстреча П. Порошенко с представителями бизнеса в Киеве
Встреча П. Порошенко с представителями бизнеса в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Ukrainas mediju informāciju, bijušais Ukrainas prezidents Petro Porošenko pameta Ukrainu – žurnālisti izsekoja viņa pārvietošanās maršrutu līdz Dubaijai.

RĪGA, 31. jūlijs – Sputnik. Bijušais Ukrainas prezidents Petro Prorošenko un viņa ģimenes locekļi pametuši valsti ar divām lidmašīnām, viena no kurām piezemējās Dubaijā, vēsta Sputnik Igaunija.

Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Latvija
Iespaidīgi "panākumi": cik krimināllietas nopelnījusi Porošenko komanda

Saskaņā ar izdevuma Strana.ua datiem, pirmais gaisakuģis ar bijušo Ukrainas līderi uz klāja izlidoja no Kijevas Žuļanu lidostas Stambulas virzienā 23. jūlijā. Kopā ar Porošenko uz Turciju devās viņa dēls Aleksejs, Alekseja sieva Jūlija un bijušā Ukrainas valsts vadītāja mazmeita Elizabete Porošenko.

Tajā pašā dienā lidmašīna ar Petro Porošenko ģimenes locekļiem nosēdās Stambulas lidostā un jau pēc stundas izlidoja Dubaijas virzienā, kur veiksmīgi nosēdās 24. jūlijā, ap plkst. 1:00 naktī. Informācijas par Porošenko turpmāko pārvietošanos nav, jo lidmašīna "pazudusi no sistēmas". Ukrainas žurnālisti neizslēdz, ka gaisakuģis aizlidojis "kaut kur tālāk".

Iepriekš, 23. jūlijā, Ukrainu pameta bijušā prezidenta sieva Marina Porošenko. Kopā ar divām meitām un dēlu viņa izlidoja ar regulāro reisu no Kijevas uz Minheni.

Cits medijs, "Ukrainskaja pravda", publicēja savās lapās informāciju par to, ka Porošenko ģimene devusies atvaļinājumā. Iepriekš par šādiem plāniem UP intervijā paziņoja pats bijušais prezidents. Tāpat, atsaucoties uz informācijas avotiem, tiek ziņots, ka pirms valsts pamešanas Petro Porošenko atteicās no viņam sniegtās valsts apsardzes.

Ukrainā pret Petro Porošenko un viņa komandas locekļiem iesāktas vairāk nekā desmit krimināllietas.

Второй тур выборов президента Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Jurists apņēmies panākt visu Porošenko aktīvu arestu

Tostarp bijušo valsts vadītāju tur aizdomās par par varas un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu amatu sadalē "Centrenergo", par valsts nodevību sakarā ar incidentu Kerčas šaurumā, par tiesu varas uzurpāciju un telekanāla "Prjamoi" nelikumīgu sagrābšanu, par dokumentu viltošanu deputātu frakciju izveides gaitā 2016.gadā un nelikumīgu valdības iecelšanu, kā arī par varas sagrābšanu.
Pats bijušais prezidents noliedz visas apsūdzības. Iepriekš viņš paziņoja, ka nebaidās no kriminālvajāšanas un ir gatavs atbildēt Ukrainas tautas priekšā par visu, ko viņš ir darījis valsts vadītāja amatā.

Ziņu lente
0