Maskavā atbildēja uz Trampa vārdiem par to, ka ASV nav iemeslu strīdiem ar KF

© Sputnik / Michael KlimentyevФлаги России и США
Флаги России и США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas politiķi atbildēja uz Amerikas prezidenta kārtējo miermīlīgo paraugpaziņojumu, norādot, ka Donalda Trampa vārdi bieži vien neatbilst viņa paša administrācijas darbībām.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa jaunie izteikumi jautājumā par attiecībām ar Krieviju nepārsteidza Maskavu – tā vēl joprojām tic darbiem, ne vārdiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Kauna lieta

Aģentūra RIA Novosti informēja, ka Baltā nama saimnieks nācis klajā ar jauniem izteikumiem jautājumā par sliktajām attiecībām ar Krieviju. Pēc Donalda Trampa domām, tas ir speciālā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas rezultāts, bet ASV nav nekādu iemeslu strīdiem ar Maskavu.

"Mēs to vērojām divarpus gadus. Un tas ir labākais, kas viņiem (demokrātiem – red.) ir. Kauna lieta. Pasaulē par to smejas. Diemžēl tas ir ļoti slikti mūsu valstij. Tas kaitē mūsu attiecībām ar citām valstim, ieskaitot Krieviju. Mums nav iemeslu sliktām attiecībām ar Krieviju. Nav iemeslu sliktām attiecībām ar citām valstīm," apliecināja ASV prezidents.

Puškovs: Tramps it kā absolūti nav saistīts ar savu paša administrāciju

Krievijas Federācijas Padomes loceklis Aleksejs Puškovs nekavējoties atsaucās uz ASV prezidenta jaunajiem izteikumiem. Pēc viņa domām, tas skan paradoksāli Baltā nama īstenotās Krievijai naidīgās politikas fonā.

"Tramps atzina: "Mums nav iemeslu sliktām attiecībām ar Krieviju." Pareizi, taču šis vērtējums nekādi nav saistīts ar viņa administrācijas politiku: ik reizi, kad vajag izvēlēties pozīciju attiecībās ar Krieviju, tā izvēlas sliktāko. Paradokss, taču Tramps ar saviem paziņojumiem nav saistīts ar savu administrāciju," uzrakstīja Puškovs savā lapā sociālajā tīklā.

Kovbojiskas metodes attiecībās ar Krieviju neder

Neskatoties uz paziņojumu, ka iemeslu sliktām attiecībām ar Maskavu nav, Tramps regulāri atkārto, ka pirms viņa neviens nav spēris tik stingrus soļus pret Krieviju, ieskaitot virkni sankciju un diplomātu izraidīšanu.

Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам саммита Группы двадцати - Sputnik Latvija
Politika
Putins: "Vēlos, lai visi iegaumē, – Krievija vienmēr atbildēs līdzvērtīgi"

Iepriekš jau vēstīts, ka 2.augustā ASV plāno izstāties no līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju, un līdz šim vēl nav izskanējis Baltā nama oficiālais viedoklis par vēl vienu svarīgu dokumentu stratēģiskās stabilitātes jomā – līgumu par stratēģiskajiem uzbrukuma ieročiem, kura termiņš beidzas 2021.gada sākumā.

Tāpat ASV aktīvi vēršas pret citām valstīm, mudina tās atteikties no bruņojuma iegādes Krievijā. Turcija, kas iegādājās Krievijas pretraķešu kompleksus S-400, ASV izslēdza no iznīcinātāju F-35 ražošanas programmas un draud tai ar sankcijām.

Tāpat Vašingtona sktīvi pretojas gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbiem, ar draudiem un šantāžu cenšas piespiest sabiedrotos Eiropā pirkt ASV dārgo sašķidrināto gāzi, nevis lēto degvielu no Krievijas.

Ziņu lente
0