Bijušais Vācijas ministrs paskaidroja, kāpēc "Ziemeļu straume 2" tiks uzbūvēts līdz galam

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Ленинградской области
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Berlīnei ir jāsniedz pilsoņiem stabila energoresursu ienākšana, norādīja Ronalds Pofalla.

RĪGA, 15. jūlijs – Sputnik. Gāzesvads "Ziemeļu straume 2" ir nepieciešams gan Eiropai, gan arī Vācijai, tādēļ Eiropas Savienības varasiestādes nespēs to apturēt, pateica foruma "Pēterburgas dialogs" Vācijas Koordinācijas komitejas vadītājs, VFR kanclera iestādes bijušais ministrs Ronalds Pofalla Deutschlandfunk intervijā.

Bijušais politiķis atgādināja, ka atteikšanās no ogļu plāna līdz 2038. gadam fonā Eiropai ir nepieciešama ekoloģiski tīra degviela un tieši gāze ir šī degviela, kas nonāks Vācijā pēc cauruļvada palaišanas.

"Tuvākajā nākotnē mums būs nepieciešami papildu gāzes apjomi, un mēs varam garantēt vācu sabiedrībai to ienākšanu, lai tas ir ekoloģiski un ekonomiski pieņemami, tikai uz "Ziemeļu straumes 2" rēķina," citē Pofalla RIA Novosti.

Трубоукладочное судно Solitaire - Sputnik Latvija
Vācija un Francija atradušas kompromisu "Ziemeļu straumes 2" jautājumā

Pēc bijušā ministra domām, neraugoties uz atsevišķu Eiropas valstu šķēršļu likšanu "Ziemeļu straumes 2" īstenošanai, to plāniem nebūs lemts piepildīties, viss, ko tās panāks, ir tikai neliels projekta būvniecības izmaksu pieaugums.

Dažas valstis asi uzstājas pret "Ziemeļu straumes 2" būvniecību, apsūdzot Krieviju projekta "politiskajā zemtekstā". Tostarp, pret to iestājas Ukraina, kura baidās pazaudēt Krievijas gāzes tranzītu, kas savukārt nodarīs nopietnus zaudējumus tās nestabilajai ekonomikai, un ASV, kuras ir ieinteresētas savas dārgās sašķidrinātās dabasgāzes piegādēs Eiropai. Daudzi eksperti uzsver, ka šo valstu varasiestādēm ir acīmredzama vēlme nepieļaut gāzesvada palaišanu, kurš var traucēt viņu ekonomiskajām interesēm..

Saskaņā ar 1. jūlija datiem, Krievijas kompānija Gazprom ielikusi jau 1,5 tūkstoti kilometru gāzesvada cauruļu – tas ir vairāk nekā 61% no tā kopējā garuma.

Ziņu lente
0