Terēza Meja pieprasīs Skripaļu lietā apsūdzēto cilvēku ekstradīciju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņoja, ka izsniegti Eiropas orderi Skripaļu saindēšanas lietā apsūdzēto cilvēku arestam, un plānots darīt visu iespējamo, lai viņi stātos tiesas priekšā.

RĪGA, 28. jūnijs - Sputnik. Terēza Meja, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu G20 samita laikā, pieprasīs divu Krievijas pilsoņu izdošanu, kas apsūdzēti lietā par incidentu Solsberijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Independent.

Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Latvija
Krievija apņēmusies noslēgt izmeklēšanu "Skripaļu lietā"

Premjere informēja, ka viņai zināms Maskavas viedoklis, kas nepieļauj valsts pilsoņu ekstradīciju – Konstitūcijas 61. pants norāda, ka Krievijas pilsoni nav iespējams izsūtīt ārpus valsts robežām vai izdot citai valstij.

"Taču šo personu arestam izsniegti Eiropas orderi, un, ja viņi izbrauks ārpus Krievijas, mēs pieliksim visas pūles, lai nodotu viņus tiesai," piebilda Meja.

Iepriekš Krievijas prezidenta palīgs ārpolitikas jautājumos Jurijs Ušakovs pastāstīja, ka Putina un Mejas tikšanās ieplānota piektdien, G20 samita pirmajā dienā Osakā.

Skripaļu lieta

2018. gada 4. martā Solsberijā tika saindēts Krievijas Izlūkošanas pārvaldes bijušais virsnieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, kā rezultātā izcēlās liels starptautiskais skandāls. Londona steigšus apsūdzēja par notikušo Krieviju.

Maskava vairākkārt ierosināja kopīgu izmeklēšanu, taču Lielbritānija iniciatīvu ignorēja. Krievijas Ārlietu ministrija pieķēra Terēzu Meju melos: viņa apgalvoja, ka inde ražota Krievijā, taču Portondaunas laboratorija to noliedza.

Vēlāk Londona uzrādīja divu "aizdomās turamo" fotogrāfijas un apgalvoja, ka tie ir Izlūkošanas pārvaldes virsnieki Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs. Vēlāk paši fotogrāfijās redzamie vīrieši pastāstīja Sputnik un RT galvenajai redaktorei Margaritai Simoņanai, ka apmeklējuši Lielbritāniju tūrisma braucienā un ar specdienestiem nav saistīti.

Ziņu lente
0