Ukraiņi padzīti no viesnīcas Grieķijā par izkārtiem karogiem

© Sputnik / Александр Максименко / Pāriet pie mediju bankasМитинг у здания Верховной Рады в Киеве
Митинг у здания Верховной Рады в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu tūristu grupa viesnīcā Kalamosas salā izkārusi uz balkoniem Ukrainas sacelšanās armijas (OUN-UPA) sarkanmelnos karogus.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Ukraiņu tūristi padzīti no viesnīcas Grieķijā par valsts karogu demonstrāciju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu "Obozrevatel".

Incidents noticis Kalamos salā. Psiholoģe Natālija Podoļaka no Kijevas ieradās vietējā viesnīcā ar bērnu grupu. Pēc iemitināšanās ukraiņi nolēma izkārt uz balkoniem valsts karogus.

Майдан в ноябре 2013 года - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā labākajās Parīzes mājās. Ukraiņiem māca, kā uzvesties

Portāls informē, ka viņi pie ēkas izkāruši arī "Ukraiņu nacionālistu organizācijas – Ukrainas sacelšanās armijas (OUN-UPA, Krievijā aizliegtas ekstrēmistiskas organizācijas) sarkanmelnos karogus.

Dažas dienas vēlāk citi viesnīcas viesi sāka sūdzēties vadībai, jo uzskatīja – karogi ir aizskaroši. Pēc tam viesnīcas darbinieki, neinformējot tūristus, noņēma visus izkārtos karogus un norādīja, ka privātā viesnīcā ir savi noteikumi.

"Es biju šokēta, sāku skaidrot, kas tas par agresijas aktu, bet man atbildēja, ka esmu pārkāpusi Grieķijas likumu!" bija sašutusi kijeviete.

Dažas stundas vēlāk ukraiņus informēja, ka viesnīcas direktors pieņēmis lēmumu izlikt viņus no viesnīcas. Pie tam darbinieki apsolīja atgriezt par neizmantoto diennakti samaksāto naudu.

"Pēdējā mūsu uzturēšanās vakarā ieradās tūrisma operatora pārstāvis vārdā Spartaks, lai noskaidrotu situāciju. Atkal bija (..) apsūdzības par politisku agresiju un citu atpūtnieku miera traucēšanu," skaidroja Podoļaka.

Tūrisma operatora pārstāvis paskaidroja, ka citi ceļotāji bija neapmierināti ar sarkanmelnajiem karogiem, kuri asociējas ar nacionālismu un fašismu, un viņiem bija nepatīkami tos redzēt.

"Saruna beidzās ar to, ka mums novēlēja laimīgu ceļu, un teica, ka mani ar manu grupu šajā viesnīcā vairs nevēlas redzēt," portāls citēja ukrainietes teikto.

Mežabrāļi. Cīņa par Baltiju - Sputnik Latvija
Viedoklis
Hitlers, Bandera, kaut vai sātans: sabiedrotie, kurus izvēlas Eiropa

"Ukrainas sacelšanās armija", "Ukraiņu nacionālistu organizācijas" militārā vienība, tika saformēta 1942. gada oktobrī. Pārsvarā tā darbojās Rietumukrainas teritorijā un karoja pret Sarkano armiju, sadarbojās ar hitleriešiem. Pēc Lielā Tēvijas kara UPA turpināja ar ekstrēmistiskām metodēm pretoties padomju varai. Tās upuru vidū bija inteliģences pārstāvji, vietējo varas iestāžu darbinieki, komjaunatnes un partijas aktīvisti.

OUN-UPA līderi Stepans Bandera un Romans Šuhevičs ir atbildīgi par Volīnijas slaktiņu 1943.gadā – tā rezultātā ukraiņu nacionālisti masveidā slepkavoja poļu civiliedzīvotājus Volīnijā. Saskaņā ar dažādu pētnieku datiem traģēdijas upuru skaits svārstās no 36 līdz 100 tūkstošiem cilvēku.

Ziņu lente
0