Politika

Krievijas senators: G20 organizatoriem nekas nav zināms par Zeļenska vizīti

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas senators Aleksejs Puškovs norādīja, ka Ukraina pastāvīgi pūlas "iziet ringā" ārpus savas svara kategorijas un sniedz skaļus paziņojumus, kas pēc to pārbaudes negūst apstiprinājumu.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Krievijas Federācijas Padomes loceklis, senators Aleksejs Puškovs ironiski komentēja informāciju par to, ka "Lielā divdesmitnieka" (G20) samita organizatori Japānā nav saņēmuši ziņas par Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska vizīti, vēsta Sputnik Igaunija.

Iepriekš informāciju par Zeļenska "vizīti" samitā Osaku un viņa "tikšanos" ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu sniedza Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins.

Senators piebilda, ka Ukraina pastāvīgi pūlas "iziet ringā" ārpus savas svara kategorijas. Viņš atgādināja, ka Kijevai nav nekāda sakara ar "divdesmitnieku".

​Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pastāstīja RIA Novosti, ka Vladimira Putina plānos nav tikšanās ar Ukrainas prezidentu Vladimiru Zeļenski Osakā.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Krievija ir gatava organizēt Putina un Trampa tikšanos G20 priekšvakarā

Zināms, ka G20 samitā notiks Krievijas prezidenta tikšanās ar Savienoto Valstu vadītāju Donaldu Trampu. Samita ietvaros plānota Krievijas, Indijas un Ķīnas līderu tikšanās un citas vispasaules ekonomikas un politikas arēnā pirmajā divdesmitniekā esošo valstu vadītāju oficiālas pārrunas.

Pasaules bankas dati liecina, ka 2018. gada nogalē Krievijas ekonomika ieņēma 11.vietu pasaulē IKP apjomu ziņā, bet Ukraina ierindojusies 60.vietā.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas prezidents savā ikgadējā sarunā ar iedzīvotājiem "Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu" pastāstīja, ka pārrunās ar amerikāņu kolēģi tiks skarta drošība, atbruņošanās un normālu attiecību izveide.

"Tas nebūs vienkārši," tā viņš novērtēja G20 samitā gaidāmās sarunas ar Trampu perspektīvas.

Ziņu lente
0