Kas notiek ar organismu, kad jūs ēdat zemenes

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийская клубника на Травяном рынке
Латвийская клубника на Травяном рынке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā viena no populārākajām vasaras ogām ietekmē organismu? Atbildes meklējiet Sputnik materiālā.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. Zemene ir viens no vasaras simboliem. Šī oga daudziem siltajās dienās nereti kļūst par galveno kārumu. Taču vai jūs zināt par zemeņu ietekmi uz organismu? Atbildi uz šo jautājumu sniedza Sputnik Baltkrievija.

Gatavās zemenes taisnīgi tiek uzskatītas par skaistuma avotu: tās lietošana labvēlīgi ietekmē matus, ādu un pat jūsu figūru. Šajās ogās ir pietiekami daudz antioksidantu, kas vienmēr nes labumu mūsu organismam.

Плоды масличной пальмы - Sputnik Latvija
Baltkrievu zinātnieki pierādījuši: palmu eļļa ir kaitīga veselībai

Kopš seniem laikiem zemenes uzskatīja par burvju ogām – tās izmantoja rituālos, kulinārijā un pat uzskatīja par zālēm pret melanholiju.

Zinātnieki apgalvo, ka zemenes pozitīvi ietekmē arī sirds un asinsvadu sistēmu. Un kas kas notiek ar mūsu organismu, kad mēs iekļaujam zemenes mūsu uzturā, lasiet zemāk.

Zemeņu brīnumainās īpašības:

  • Zemenes ir dabīgs pretiekaisuma līdzeklis. Turklāt tās veselīgās vielas palīdz aizsargāt asinsvadu sieniņas no bojājumiem.
  • Zemenēs esošie antioksidanti neitralizē kaitīgo ultravioleta ietekmi, mazina jaunveidojumu augšanu, kā arī mazina iekaisumus.
  • Sarkanās ogas spēj iedzīt metabolismu un uzlabo atmiņas. Turklāt to sastāvā ir liels daudzums folijskābes, kura ir nepieciešama sieviešu veselībai.
  • Tā satur daudz C vitamīna: 100 gramos ir gandrīz dienas deva!

Zemenes var mūs ietekmēt arī negatīvi. Tā, piemēram, tajā ir diezgan daudz pesticīdu. Jāatceras par paaugstinātu kālija saturu zemenēs, un tas nav lietojams kopā ar noteiktiem ārstniecības līdzekļiem. Līdz ar to var negatīvi ietekmēt mūsu veselību.

Ziņu lente
0