Huawei iesniedza prasību tiesā pret ASV Tirdzniecības ministriju

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasHuawei логотип
Huawei логотип - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Tirdzniecības ministrija maija vidū iekļāva Huawei melnajā sarakstā, kurš aizliedz kompānijai iegādāties Amerikas ražotāju komponentes un tehnoloģijas.

RĪGA, 22. jūnijs – Sputnik. Ķīnas kompānija Huawei iesniedza prasību ASV tiesā pret Amerikas Tirdzniecības ministriju, pieprasot atgriezt tai telekomunikācijas iekārtas, kuras atrodas Aļaskā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

Новогодняя хлопушка-розыгрыш Google - Sputnik Latvija
Tramps pret Huawei: vai vajadzētu uztraukties gadžetu īpašniekiem

Jau divus gadus ASV ierēdņi nevar pieņemt lēmumu, vai šīs iekārtu partijas izvešanai ir jāizsniedz atsevišķa licence. Vēl 2017. gada jūlijā iekārtas tika nosūtītas testēšanai Kalifornijas štata laboratorijā, taču jau pēc tās atpakaļceļā uz Ķīnu tās konfiscēja Aļaskā.

Huawei apgalvo, ka kompānija iesniegusi Amerikai visu prasītu informāciju par produkciju, kurai nosūtīšanas brīdī nebija nepieciešama atsevišķa izvešanas licence. Taču Tirdzniecības ministrijā 20 mēnešu laikā tā arī nepieņēma lēmumu.

Šajā sakarā Huawei lūdz tiesnesi atzīt, ka ASV administrācija "nelikumīgi atturējās vai nepamatoti atlika iestādes darbības" attiecībā uz konfiscētajām iekārtām.

ASV Tirdzniecības ministrija maija vidū iekļāva Huawei melnajā sarakstā, kurš aizliedz kompānijai iegādāties Amerikas ražotāju komponentes un tehnoloģijas. Tāpat Huawei ietilpst kompāniju sarakstā, kurām aizliegts noslēgt darījumus ar amerikāņu biznesu bez attiecīgām licencēm.

Продажа флагманских смартфонов Huawei - Sputnik Latvija
Bīstamais Huawei: iedzīvotājiem iesaka bīties no ķīniešu viedtālruņiem

Google jau ir apturējusi sadarbību ar Huawei jomās, kas prasa iekārtu, programmnodrošinājuma un tehnisko pakalpojumu nodošanu, izņemot tos, kuras ir vispārpieejamas pēc atvērtas licences. Tostarp Huawei ir liegta piekļuve Android OS atjauninājumiem, ar kuru ir aprīkoti Ķīnas kompānijas viedtālruņi. Vēlāk ASV Tirdzniecības ministrija piešķīra Huawei vispārējas pagaidu atļaujas līdz 19. augustam, kuras ļaus uzturēt esošos komunikāciju tīklus un nodrošināt programmu atjauninājumus esošajiem klientiem.

Ziņu lente
0