Juriste: Baltijas valstīm ir nepilnvērtības komplekss par atrašanos PSRS sastāvā

© Foto : life.ruАдвокат Мария Ярмуш
Адвокат Мария Ярмуш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdības novērš sabiedrības uzmanību no reālajām problēmām, ir pārliecināta advokāte Marija Jarmuša.

RĪGA, 19. jūnijs – Sputnik. Lietuvas konservatori vērsušies pie vācu apģērbu ražotāja Adidas ar lūgumu izņemt no apgrozījuma T-kreklus ar padomju simboliku. Lūgumu sastādījis partijas "Tēvijas savienība – Lietuvas kristīgie demokrāti" līderis Gabriels Landsberģis un partijas priekšsēdētāja vietniece Radvile Morkūnaite-Mikulēniene. Konservatori atsaucas uz informāciju par to, ka sociālajos tīklos publicētas ziņas par to, ka Adidas veikalā Londonā redzams sarkans sporta T-krekls ar padomju simboliku un uzrakstu "PSRS".

Встреча президентов стран Балтии с Дональдом Трампом в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas valstu proamerikāniskais noskaņojums tuvina Eiropu katastrofai

Speciāliste civilo un starptautisko tiesību jautājumos advokāte Marija Jarmuša nosauca Lietuvas konservatoru darbības par pašreklāmu un atgādināja, ka PSRS simbolika patlaban ir modē un Adidas gūst peļņu.

"Protams, viņiem (Lietuvas deputāti – red.) neizdosies iejaukties kompānijas komerciālajā darbībā, viņi nevarēs ietekmēt kompānijas reputāciju. Tā ir tīrākā reklāma. Lietuvas deputāti nevar ieviest nekādas sankcijas pret Adidas... Ja tas viss tiktu pārdots Lietuvā, un viņi būtu arestējuši, konfiscējuši, iznīcinājuši šo preču partiju, viņi rīkotos savā teritorijā, savā jurisdikcijā, saskaņā ar saviem likumiem, tas vismaz būtu pamatoti. Taču Adidas tur neko nepārdod," pastāstīja advokāte intervijā Sputnik Lietuva.

Viņa piebilda, ka tikai Latvija, Lietuva un Igaunija vēl joprojām jūt kaut kādu aizvainojumu par to, ka reiz tās bijušas PSRS sastāvā.

"Citas tēmas taču nav. Viņiem nav tēmas par bezdarbu, par to, ka tur pašlaik brauc prom praktiski visi darbspējīgie iedzīvotāji, cenšas nopelnīt Eiropas Savienībā, šo tēmu viņi ignorē. Lai būtu par ko runāt, runā par padomju simboliku, tā ir pati populārākā un pati ērtākā tēma, lai novērstu sabiedrības uzmanību no citām problēmām," piezīmēja Marija Jarmuša.

Ziņu lente
0