Kijeva ir pārliecināta: Rietumiem ir jānoraksta Ukrainas parādi "par cīņu ar Krieviju"

© Пресс-служба президента Украины / Pāriet pie mediju bankasПарад в честь Дня независимости в Киеве
Парад в честь Дня независимости в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Defolts kā Ukrainas starptautisko parādu problēmas iespējamais risinājums var izrādīties vēl lielāka problēma, tāpēc Rietumiem ir jāpalīdz Ukrainai, uzskata šīs valsts bijušais ekonomikas ministrs Viktors Suslovs.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Ja oficiālā Kijeva nolems pieteikt defoltu Ukrainā, tas vēl vairāk pasliktinās situāciju valstī, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to bijušais valsts ekonomikas ministrs Viktors Suslovs paziņoja Ukrainas telekanāla NewsOne ēterā.

Pēc viņa sacītā, esošajā ekonomiskajā situācijā defolta draudi ir reālāki, nekā jebkad iepriekš.

Defolta gadījumā trūcīgie Ukrainas pilsoņi neatgriezeniski kļūs par ubagiem.

Notiks devalvācija, notiks ass cenu kāpums, iespējams vairākas reizes, notiks visu naudas ienākumu un uzkrājumu vērtības samazināšanās, uzskaitīja viņš iespējamās sekas.

"Tā būs katastrofa, taču pie šīs katastrofas, jāatzīst, ar doto ekonomisko politiku mēs tagad arī virzāmies," sacīja Suslovs.

Komentējot Ukrainas kanāla NewsOne televīzijas raidījumu vadītājas vārdus, kāpēc Rietumi nenoraksta Ukrainai tās parādus "par to cīņu, kuru Ukraina īsteno ar Krievijas Federāciju", Suslovs paziņoja, ka piekrīt šai idejai:

"Ukraina izcieš uz tās pleciem visu to cīņu ar Krieviju, Krimas zaudēšanu, Donbasā, Krievijas tirgu zaudēšanu, ik gadu piecu miljardu dolāru apmērā un tas viss Rietumu stratēģisko interešu nodrošināšanai."

"Rietumiem par to, protams, ir jāmaksā," pārliecināts bijušais Ukrainas ministrs.

Iepriekš ukraiņu biznesmenis Igors Kolomoiskis paziņoja, ka jaunajam valsts vadītājam derētu atteikties no SVF palīdzības programmas vai pat jāpiesaka ārējā parāda defolts. Tāpat viņš norādīja, ka Rietumiem jānoraksta ievērojamu daļu Ukrainas ārējo parādu.
Ситуация на Майдане - Sputnik Latvija
Ukrainas oligarhs ieteicis Zeļenskim izsludināt valsts defoltu

Kā jau stāstīts iepriekš, Eiropas līderi nosūtīja savus apsveikumus jaunievēlētajam Ukrainas prezidentam Vladimiram Zeļenskim un apsolīja atbalstu Kijevai, ja tā turpinās reformas un korupcijas apkarošanu.

Vēstulē no Briseles jau trešajā rindkopā teikts, ka Vladimiram Zeļenskim būšot daudz darba, kaut gan "daudz jau ir izdarīts", savukārt ceturtajā rindkopā minēta korupcija un "reformas enerģētikas sektorā", ar kurām tostarp tiek domāta tirgus cenu ieviešana dabasgāzei.

Tas nozīmē gan strauju cenu kāpumu, gan manāmu gāzes patērētāju trūcīguma iestāšanos valstī.

Nekādu solījumu par Ukrainas parādu norakstīšanu oficiālajā apsveikuma vēstulē no Briseles nebija.

Ziņu lente
0