Politika

Polijā piedāvā tiesāt par Krievijas aizvainošanu

© Sputnik / Aleksey Vitvitsky / Pāriet pie mediju bankasФлаг Польши
Флаг Польши - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poļu politiķis atzina Ukrainu par Polijas ienaidnieku un piedāvāja tiesāt par aizvainojošiem izteicieniem attiecībā pret Krieviju.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Krievijas aizvainošana Polijā jāuzskata par kriminālnoziegumu. Par to paziņoja poļu deputāts no politiskās apvienības "Konfederācija" Janušs Korvins-Mikke.

Pēc politiķa sacītā, pirmajam tiesas priekšā jāstājas Jaroslavam Kačiņskim, Polijā valdošās partijas "Likums un taisnīgums" līderim.

"Jaroslavam Kačiņskim jāatbild par aizvainojumiem attiecībā pret Krieviju," citē Korvina-Mikke vārdus InoTV no komentāra poļu izdevumā Niezalezna.

Skaidrojot savu piedāvājumu, politiķis paziņoja par Ukrainas atbalstīšanas nepieļaujamību, kura rada draudus poļu valstij.

"Un šobrīd, ja mūsu priekšā ir potenciālais ienaidnieks, mums ir nepieciešamas labas attiecības ar mūsu ienaidnieka ienaidnieku, tātad ar Krieviju," pateica Korvins-Mikke.

"Kas bīstas no Krievijas, apdraud Poliju," piebilda viņš.

Tāpat viņš konstatēja, ka Ukrainā oficiālajai Varšavai ir darīšanas ar Banderas atbalstītājiem. Turklāt Korvins-Mikke aicināja nemazināt draudu nozīmi, jo Banderas sveicēju popularitātes līmenis Ukrainā ir lielāks, "nekā Ādolfam Hitleram trīs gadus pirms nākšanas pie varas".

Встреча президентов стран Балтии с Дональдом Трампом в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijas valstu proamerikāniskais noskaņojums tuvina Eiropu katastrofai

Kā jau iepriekš stāstīts, projekta Sputnik.Viedokļi ietvaros pērn vairākās ES valstīs tika veikta aptauja par to, vai Krievija būtu jāuzskata par neatņemamu Eiropas daļu. Pārsteidzošu atbildi Polijā sniedza 77% respondentu.

Komentējot Sputnik Igaunija pētījuma rezultātus, pazīstams igauņu publicists un tulkotājs Eino Ingermans paziņoja, ka poļu pozīciju ietekmējusi vairākus gadsimtus ilga un cieša mijiedarbība ar krieviem, dzīve plecu pie pleca. Viņš atgādināja, ka viņi daudz karojuši ar krieviem, pēc tam dzīvoja Krievijas Impērijas sastāvā, šī kaimiņu būšana arī izveidoja izpratni par to, vai Krievija ir Eiropas daļa.

Ziņu lente
0