Japāņu žurnālists sūdzas par Uzvaras svētku Krievijā radīto diskomfortu

© Fotohost Agency / Pāriet pie mediju bankas"Бессмертный полк Москва" по Красной площади
Бессмертный полк Москва по Красной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Japānā 15. augustā – Hirosimas un Nagasaki atombombardēšanas upuru piemiņas dienā – netiek rīkotas nekādas svinības, tāpēc "svētku noskaņojums" Krievijā rada diskomfortu japāņu žurnālistam.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Uzvaras dienas svētki Krievijā rada "zināmu diskomfortu" Japānai, kuras attieksme pret Otro pasaules karu ir atšķirīga. Šādu viedokli paudis žurnālists Juiti Onoda savā rakstā japāņu konservatīvajā avīzē Sankei Shimbun.

Šajā dienā visā Krievijā notiek militārās parādes, visur redzami cilvēki ar karodziņiem, kuri simbolizē uzvaru, raksta autors. Pie tam viņš uzsvēra, ka Krievijas un Japānas viedoklis par Otro pasaules karu, kuras daļu veidoja Lielais Tēvijas karš, ir atšķirīgs, vēsta RIA Novosti.

Евродепутат от Латвии Сандра Калниете - Sputnik Latvija
Vienkāršā fašisma laicīgā hronika: deputāte sadedzināja kleitu Georga lentes krāsās

"Japānā 15. augustā (Hirosimas un Nagasaki atombombardēšanas upuru piemiņas un valsts kapitulācijas dienā – red.) netiek rīkotas nekādas svinības, tāpēc "svētku noskaņojums" Krievijā rada diskomfortu," paziņoja Onoda.

Pēc viņa domām, Krievijā, kur it kā esot "maz pamata tautas saliedētībai", Uzvaras diena ļaujot valdībai "radīt nacionālā prestiža atmosfēru".

Japāna piedalījās Otrajā pasaules karā Vācijas un Itālijas pusē un izcēlās ar kara noziegumiem tās okupētajās Āzijas valstīs. 1945.gada augusta sākumā PSRS saskaņā ar Krimas un Potsdamas konferenču lēmumiem oficiāli pievienojās Potsdamas deklarācijai un iesaistījās karā ar Japānu. Miera līgums par Otrā pasaules kara beigām starp Tokiju un Maskavu vēl joprojām nav parakstīts.

Ziņu lente
0