Britu lasītāji sašutuši par Krievijas lidmašīnu pārtveršanu virs Baltijas jūras

© REUTERS / Ints KalninsИстребитель F-15 Eagle на военной авиабазе в Лиелварде
Истребитель F-15 Eagle на военной авиабазе в Лиелварде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krieviem ir krasta līnija Baltijas jūrā, un tā ir pusotru tūkstoti jūdžu no Apvienotās Karalistes, raksta sociālā tīkla apmeklētājs.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Izdevums Daily Mail informēja par to, kā Lielbritānijas GKS iznīcinātāji pavadījuši Krievijas kara lidmašīnas virs Baltijas jūras. Publikācija radīja plašu atbalsi lasītāju komentāros, vēsta RIA Novosti.

Daudzi pauda neizpratni par to, ka britu lidmašīnas, atrodoties svešas valsts teritorijā milzīgā attālumā no Apvienotās Karalistes, nodarbojas ar tamlīdzīgām operācijām.

Самолеты L-39 - Sputnik Latvija
Igaunijā "plosās vētra": NATO mācībās lidmašīna teju ietriecās dzīvojamā mājā

"Ļoti agresīvs solis no Krievijas puses, kas izvietojusi savu valsti tik tuvu tik lielam NATO bāzu skaitam," ironizēja lietotājs William.

"Lielbritānija atkal aizsargā savu teritoriju Igaunijā. Lieliski," – indīgi piebilda Unholy Racket.

"Ko Lielbritānija dara Baltijā? Ak jā (rīkojas – red.) kā daļa NATO, kas ielenc Krieviju," raksta Headofficelacky.

"Kāpēc mēs patrulējam Baltiju. Lai igauņi paši lido savā pierobežas telpā," piezīmēja tobeornottbe.

"Krieviem ir krasta līnija Baltijas jūrā, un tā ir pusotru tūkstoti jūdžu no Apvienotās Karalistes. Kāpēc mēs pārtveram krievus, kuri pilnīgi likumīgi lido starptautiskajā gaisa telpā pusotru tūkstoti jūdžu no Lielbritānijas," vaicāja Catherine Neville.

Iepriekš Lielbritānijas Aizsardzības ministrija vēstīja, ka britu iznīcinātāji vairākkārt pacēlušies gaisā no bāzes Igaunijā, lai pavadītu Krievijas GKS lidmašīnas. Paziņojuma autori apgalvoja, ka visi lidojumi veikti "profesionāli un ievērojot visus drošības pasākumus".

Ziņu lente
0