Jukša: ne velti zēnu Anglijā sita ar kliedzieniem par Krieviju

© из личного архива Яниса ЮкшиЯнис Юкша
Янис Юкша - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pieminēšana kautiņa laikā Lielbritānijas skolā, kura rezultātā tika piekauts zēns no Latvijas, ir toksiski negatīva, paziņoja profesors Jānis Jukša.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Zēns no Latvijas tika piekauts konfliktā skolā Būtlas pilsētā Lielbritānijā. Kautiņa laikā izskanēja kliedzieni "Brauc atpakaļ uz Krieviju". Advokāts, profesors, sabiedriskais darbinieks Jānis Jukša paziņoja, ka Krievijas pieminēšana šajā kontekstā ir toksiski negatīva.

Школьница - Sputnik Latvija
Krievu valodā mācieties Krievijā, bet par lāpu gājienu – konfekte: skolas ikdiena Latgalē

"Minētās personas nosaukšana par krievu ir ne tikai negatīva, tā ir toksiski negatīva. Tādējādi šī persona faktiski tiek padzīta no konkrēta saziņās loka... Neatkarīgi no tā, pret ko tā izmantota – pret ebreju, kazahu vai latvieti, vārds "krievs" šeit ir toksisks. Tas bija izdarīts tīšām," Jukša uzsvēra intervijā Sputnik Latvija.

Iepriekš Mersisaidas grāfistes policijas pārstāvis pastāstīja aģentūrai RIA Novosti, ka kārtības sargi sākuši izmeklēt incidentu Hillside High School skolā Būtlas pilsētā, kur 12 gadus vecajam Edvardam Purgailim uzbrucis vecāks skolēns. Cietušais saņēmis vairākus sitienus pa galvu un tika nogādāts slimnīcā izmeklēšanai, paskaidroja policijas pārstāvis.

Ziņu lente
0