Trīs Krievijas pilsoņi iekļuvuši Lielbritānijas bagātāko cilvēku desmitniekā

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Лондон
Города мира. Лондон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo vietu bagātnieku reitingā ieņēma indiešu biznesmeņi Šri un Gopi Hinduja, kuriem pieder kompānija Hinduja Group.

RĪGA, 12. maijs – Sputnik. Trīs biznesmeņi no Krievijas Romāns Abramovičs, Ališers Usmanovs un Mihails Fridmans iekļuva Lielbritānijas bagātāko nodokļu rezidentu sarakstā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz britu avīzes Times ikgadējo reitingu.

Usmanovs atkal ieņēma astoto vietu. Izdevums novērtēja viņa bagātību 11,33 miljardu britu mārciņās (14,72 miljardi dolāru), kas ir par 783 miljoniem vairāk, nekā pērn. Usmanovs ir lielākais ESM Holdings beneficiārs, kurš, tostarp, kontrolē "Metalloinvest", "Megafon" un daļu Mail.Ru Group.

Abramovičs pēdējā gada laikā reitingā pakāpies par četrām pozīcijām – no 13. uz 9. vietu. Saskaņā ar izdevuma vērtējumu, viņa aktīvu vērtība palielinājusies par 1,8 miljardiem mārciņu un sastāda 11,22 miljardus (14,58 miljardus dolāru. Abramovičam pieder futbola klubs "Chelsea", kā arī 62,74% Kipras kompānijas Lanabrook akciju, kura kontrolē metalurģijas un kalnu ieguves holdingu Evraz.

Каталонский атлас, опубликованный в 1375 году, изображает самого богатого человека своего времени Мансу Мусу - Sputnik Latvija
Nosaukts bagātākais cilvēks pasaules vēsturē

Alfa Group līdzīpašnieks Mihails Fridmans iekļuvis Sunday Times reitingā pirmo reizi. Viņš ieņēmis 10. vietu. Saskaņā ar izdevuma informāciju, viņa īpašumu vērtība sastāda 10,9 miljardu mārciņu (14,17 miljardi dolāru). Iepriekš Forbes atzina Fridmanu par bagātāko Londonas iedzīvotāju.

Pirmo vietu bagātnieku reitingā ieņēma indiešu biznesmeņi Šri un Gopi Hinduja, kuriem pieder kompānija Hinduja Group. Viņu aktīvu vērtība tika novērtēta 22 miljardos mārciņu (28,6 miljardi dolāru). Pērn viņi bija otrajā vietā. Otrā vieta tika Trans World Group dibinātājiem - brāļiem Deividam un Saimonam Rubeniem. Viņu aktīvu vērtība novērtēta 18,66 miljardos mārciņu (24,258 miljardi dolāru). Lielbritānijas bagātāko rezidentu trijnieku noslēdz britu miljardieris Džims Retklifs, naftas un ķimikāliju kompānijas Ineos dibinātājs un vadītājs. Pērn viņš ieņēma līderpozīciju, taču šogad viņa aktīvu vērtība tika novērtēta 18,15 miljardos mārciņu (23,59 miljardi dolāru), kas ir par 2,9 miljardiem mazāk, nekā pērn.

Ziņu lente
0