Ukrainas infrastruktūras ministrs: dzelzceļa satiksme ar Krieviju izsīkst

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasМинистр инфраструктуры Украины Владимир Омелян
Министр инфраструктуры Украины Владимир Омелян  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas infrastruktūras ministrs Vladimirs Omeļans informēja, ka vērojams dabisks vilciena reisu skaita kritums maršrutā uz Krieviju.

RĪGA, 11. maijs – Sputnik. Ukrainas infrastruktūras ministrs Vladimirs Omeļans informēja, ka dzelzceļa satiksme starp Krieviju un Ukrainu izsīkst pati no sevis. Šo viedokli viņš pauda intervijā vietnei Liga.net.

Viņaprāt vērojams dabisks vilciena reisu skaita kritums maršrutā uz Krieviju. Pie tam viņš piebilda, ka pilnīgs satiksmes aizliegums nav sagaidāms.

"Es redzu, ka politiska lēmuma, domājams, nebūs, lai arī mēs to atbalstām," Omeļana teikto citēja RIA Novosti.

Politiķis atzina, ka vilcieni uz Krieviju ir pieprasīti, taču ne tik lielā mērā, kā iepriekš, un reisu pasažieru skaits pakāpeniski samazinās.

"Pērn pirmo reizi Ukrainas vēsturē braucienu skaits uz ES valstīm ar dzelzceļa transportu pārsniedza braucienu skaitu uz Krieviju. Tāpēc reisu skaita samazināšana uz Krieviju bija absolūti objektīva. Nav jēgas vadāt gaisu," skaidroja Omeļans.

Iepriekš ministrija iesniedza Ministru kabinetā oficiālu ierosinājumu pārtraukt dzelzceļa satiksmi ar Krieviju. Krievijas Valsts dome pēc šīs informācijas paziņoja, ka KF tam ir tehniski gatava.

Прибытие поезда на Центральный железнодорожный вокзал в Киеве. - Sputnik Latvija
Vilcienu Kijeva – Rīga pielāgos maznodrošinātajiem

No 2015. gada oktobra pārtraukta aviācijas satiksme starp Krieviju un Ukrainu. Šo soli iniciēja Kijeva. Ukrainas Dzelzceļa transporta valsts administrācija paziņoja, ka 2017. gada nogalē ienesīgākais bijis firmas vilciens "Ukraina" – tas nesis gandrīz sešus miljonus dolāru peļņas.

2018. gada vasarā Krievijas Transporta ministrija informēja, ka izstrādāti pasākumi atbildei uz Ukrainas iespējamo lēmumu pārtraukt dzelzceļa un autobusu satiksmi, taču pauda cerību, ka tas netiks pieņemts.

Krievijas Federācijas Padome nosauca Ukrainas valdības paziņojumus par "kārtējo lēto blefu" un piebilda, ka rusofobijas politika ir novedusi Kijevu līdz pilnīgai nabadzībai.

Ziņu lente
0