Venecuēlas teritoriālajos ūdeņos ieradies ASV karakuģis

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasАкция в поддержку президента Венесуэлы Н. Мадуро
Акция в поддержку президента Венесуэлы Н. Мадуро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV krasta apsardzes kuģis USCG James šķērsoja Venecuēlas ekonomiskās zonas robežu trešdien. Nākamajā dienā tas tuvojās Gvairas ostai.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. ASV karakuģis ienāca Venecuēlas teritoriālajos ūdeņos, taču pēc pārrunām nomainījis kursu, informēja Latīņamerikas valsts jūras kara spēki, vēsta RIA Novosti.

Venecuēlas Jūras kara spēki trešdien konstatēja, ka ASV krasta apsardzes kuģis USCG James šķērsojis Venecuēlas ekonomiskās zonas robežu. Nākamajā dienā tas nomainīja kursu un par 14 jūdzēm pietuvojās Gvairas ostai (Vargasa štats valsts ziemeļu daļā). Tam pretī devās Venecuēlas JKS patruļas kuģis un pārliecināja amerikāņus nomainīt kursu.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro un viņa dzīvesbiedre Silija Floresa - Sputnik Latvija
Maduro aicina Venecuēlas armiju gatavoties svētās zemes aizsardzībai

"Pēc radio pārrunām USCG James pārliecinājās par nepieciešamību mainīt kursu un pamest mūsu ūdeņus," teikts Venecuēlas JKS paziņojumā.

21. janvārī Venecuēlā sākās masveida protesti pret valsts prezidentu Nikolasu Maduro, drīz vien pēc viņa inaugurācijas. Pēc nekārtību sākuma opozīcijas līderis Huans Gvaido nelegāli pasludināja sevi par valsts pagaidu vadītāju.

Vairākas rietumvalstis ar ASV priekšgalā nekavējoties paziņoja, ka atzīst Gvaido. Savukārt Maduro norādīja, ka Gvaido ir ASV marionete. Krievija, Ķīna un virkne citu valstu atbalstīja N.Maduro – Venecuēlas leģitīmo prezidentu.

Valsts pārdzīvo nopietnu ekonomisko krīzi, ko padziļinājušas pret valsti vērstās sankcijas. Intervijā radio Sputnik vēstures zinātņu doktors Lācars Heifecs paziņoja, ka Vašingtona "savelk ekonomisko žņaugu" ap Venecuēlu.

Ziņu lente
0