Zaudējumi ir lieli: hakeri uzbrukuši vienai no lielākajām kriptobiržām pasaulē

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasВирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Binance pastāstīja par dažiem paņēmieniem, ko hakeri izmantojuši bitmonētu nolaupīšanai, kā arī par zaudējumiem, ko viņi nodarījuši kriptobiržai.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Nezināmi hakeri uzbrukuši vienai no lielākajām kriptovalūtas biržām pasaulē – Binance. Zaudējumu summa ir iespaidiga: ļaundaru laupījumā ir 7000 bitmonētu (BTC) – gandrīz 41 miljons ASV dolāru reālajā naudā, vēsta Sputnik Igaunija.

"Uzbrukums kļuva iespējams, ņemot vērā lielu plaisu drošības sistēmā," atzina Binance preses relīzē.

Noskaidrojies, ka hakeriem izdevies "piekļūt lielam skaitam lietotāju API-atslēgu, 2FA kodu un, iespējams, citai informācijai".

Ферма для майнинга криптовалют - Sputnik Latvija
ASV aizturēts kriptovalūtas OneCoin dibinātājs

Ieceres īstenošanai noziedznieki izmantojuši dažādus instrumentus, ieskaitot vīrusus, fišingu un citus. Pielietoto metožu pilns saraksts vēl nav noskaidrots.

Binance apliecināja, ka visiem noziedznieku darbību rezultātā cietušajiem kriptovalūtas biržas lietotājiem zaudējumi tiks pilnībā kompensēti. Zaudētās bitmonētas plānots atgūt virtuālajos kontos ar fonda #SAFU atbalstu.

Kriptovalūtu kompānija informēja, ka līdz visu uzbrukuma apstākļu noskaidrošanai un drošības sistēmas rūpīgai pārbaudei līdzekļu ieskaitīšanas un izņemšanas iespēja būs bloķēta. Speciālisti novērtēja, ka kriptovalūtas biržas normāla darba atjaunošana ilgs aptuveni septiņas dienas.

Ļaundari, kuri aplaupīja Binance, nav uzstādījuši rekordu. Piemēram, 2016.gadā hakeri uzbruka Bitfinex – lielai kriptovalūtu apmaiņas platformai. Plaisa drošības sistēmā ļāva noziedzniekiem nolaupīt no kontiem 119 756 vienības kriptovalūtas. Tolaik šī summa līdzinājās aptuveni 65 miljoniem ASV dolāru.

Ziņu lente
0