Politika

Skaidras vienošanās par Putina un Trampa tikšanos patlaban nav

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasМосква. Московский Кремль
Москва. Московский Кремль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd nenorit nekādas sarunas par abu valstu vadītāju nākamo personīgo pārrunu raundu.

RĪGA, 8. maijs - Sputnik. Maskava un Vašingtona saprot, ka nepieciešama dialoga turpināšana dažādos līmeņos, taču skaidras vienošanās par Krievijas un ASV līderu Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanos patlaban nav, žurnālistiem pastāstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Nē, līdz šim nav notikušas nekādas sarunas par nākamo tikšanos. Ir savstarpēja sapratne, ka dialoga turpināšana dažādos līmeņos būtu mērķtiesība., taču kaut kādu vairāk vai mazāk precīzu vienošanos patlaban nav," Peskovs pastāstīja žurnālistiem.

Šo informāciju viņš sniedza, taujāts par to, vai 14. maijā Sočos gaidāmo Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Maika Pompeo tikšanos var uzskatīt par gatavošanos Putina un Trampa pārrunām un vai tās plānotas pārskatāmā nākotnē, pavēstīja Sputnik Moldova.

Krievijas un ASV prezidentu samits notika 2018. gada 16. jūlijā Helsinkos.

Krievijas un ASV prezidentu Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās jau sen ir nepieciešama, aģentūrai RIA Novosti norādīja Krievijas diplomāts un senators Sergejs Kisļaks, kurš piedalās diskusijā Somijas galvaspilsētā, kas veltīta drošības jautājumiem Arktikā.

"(Tikšanās – red.) laiks jau sen ir pienācis. Problēmu radām nevis mēs, bet gan mūsu amerikāņu kolēģi. Iekšpolitiskā situācija viņu valstī kavē normālu attiecību atjaunošanos mūsu starpā," atzīmēja politiķis.

Viņš paskaidroja, ka normālas attiecības ietver arī līderu tiešu dialogu substantīvos jautājumos. Amerikāņi nav tam gatavi iekšējās situācijas dēļ.

"Paskatīsimies, - iespējams, viņi būs gatavi runāt ar mums, kad nonāks pie vienprātības valstī iekšējos politiskajos jautājumos," paskaidroja Kisļaks.

Ziņu lente
0