Krievijas Valsts Dome komentēja ukraiņu deputāta ideju "atbrīvot Donbasu no cilvēkiem"

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasГосударственная Дума РФ
Государственная Дума РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF Valsts Domē komentēja Ukrainas parlamentārieša paziņojumu, kurā viņš aicināja "izspiest" cilvēkus no pašpasludinātajām Donbasa republikām.

RĪGA, 6. maijs – Sputnik. Ukrainas Augstākas Radas deputāta Semjona Semenčenko paziņojums par nepieciešamību "atbrīvot Donbasu no cilvēkiem" jāuzskata par nacisma izpausmi. Šādi ideju komentēja Ruslans Baļbeks, Krievijas Valsts Domes deputāts no Krimas Republikas.

"Nekas nav jauns zem Mēness, un kombata Semenčenko "ģeniālās" idejas – tas ir nekas vairāk, kā vien cilvēka pūliņu interpretēšana, kuru pirms 80 gadiem sauca par fīreru," citē Krievijas parlamentārieša vārdus RIA Novosti.

Празднование годовщины Крымской весны в Крыму - Sputnik Latvija
"Es arī balsotu par Krieviju": amerikāņi beidzot uzklausījuši Krimas iedzīvotāju viedokli

Ruslans Baļbeks atgādināja, ka "tas eiropiešu "ģēnijs" arī neredzēja neko genocīdam raksturīgu tautu iznīcināšanā, publiskos nāvessodos un āriešu rases slavēšanā".

"Politiķis Semenčenko – tas ir piecus gadus ilgās Ukrainas "maidanizācijas" rezultāts. Un ko tad mēs redzam – atklāts nacisms, savu mērķu sasniegšana jebkādos veidos," pateica Baļbeks.

Iepriekš intervijā YouTube kanālam Politeka Augstākās Radas deputāts no partijas "Samopomosč" Semjons Semenčenko izteica piedāvājumu Ukrainas varasiestādēm "atbrīvot Donbasu no cilvēkiem". Šim nolūkam, pēc viņa sacītā, Kijevai ir "jāizspiež no okupētajām teritorijām visi darba resursi".

"Jāparāda tiem ukraiņiem, kas tur palikuši, ka viņi ir nepieciešami Ukrainai," piebilda Ukrainas "tautas kalps".

Kā jau stāstīts iepriekš, 2014. gada aprīlī Ukrainas varasiestādes uzsāka kara operāciju pret pašpasludinātajām Donbasa republikām (DTR un LTR), kuras paziņoja par neatkarību pēc valsts apvērsuma Kijevā.

Посол США в Германии Ричард Гренелл - Sputnik Latvija
ASV vēstnieks Vācijā pauda sašutumu par Eiropas politiku attiecībā pret Krieviju

Situācijas noregulēšanas reģionā jautājumu jau vairākus gadus apspriež dažādās platformās, tostarp sakaru grupas tikšanās reizēs Minskā. Kijeva, ASV un ES iepriekš vairākkārt apsūdzēja Maskavu par iejaukšanos Ukrainas iekšlietās. Krievija to noliedz un šādas apsūdzības dēvē par absurdām.

Maskava vairākkārt paziņojusi, ka nav Ukrainas iekšējā konflikta puse un nav saistīta ar notikumiem dienvidaustrumos, bet gan drīzāk ieinteresēta, lai Ukraina pēc iespējas ātrāk pārvar politisko un ekonomisko krīzi. Krievijas vadībā uzsver, ka KF nav Minskas vienošanās subjekts un var tikai izrādīt spiedienu uz konfliktējošajām pusēm.

Ziņu lente
0