ASV vēstnieks Vācijā pauda sašutumu par Eiropas politiku attiecībā pret Krieviju

© REUTERS/StringerПосол США в Германии Ричард Гренелл
Посол США в Германии Ричард Гренелл - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ričards Grenels nav apmierināts ar Eiropas attieksmi pret Krieviju.

RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Eiropas politika attiecībā pret Krieviju ir "neiedomājama", paziņoja ASV vēstnieks Vācijā Ričards Grenels intervijā žurnālam Forbes, vēsta RIA Novosti.

Tostarp, diplomāts kārtējo reizi izteica nepamatotas Rietumu apsūdzības pret Maskavu. Viņš atzīmēja, ka, būdama pirms dažām desmitgadēm, Eiropa savādāk izturētos pret Krieviju.

"Absurdi skanētu, ka Eiropa ļāva Krievijai okupēt Krimu, notriekt lidmašīnu, manipulēt ar vēlēšanām un pielietot ķīmiskos ieročus, tas vienkārši ir neiedomājami! Šodien mēs zinām, ka tieši tā tas viss arī notika," pateica Grenels.

Tāpat vēstnieks kritizēja gāzesvada "Ziemeļu straume 2" celtniecību. Viņš pauda viedokli, ka Krievijas projekts padarot Eiropas valstis atkarīgas no Maskavas.

Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
ASV vēstnieks Vācijā paziņoja par iespējamām sankcijām saistībā ar "Ziemeļu straumi 2"

Turklāt, diplomāts piedraudēja vācu kompānijām, kuras piedalās cauruļvada būvdarbos, ar ierobežojošiem pasākumiem.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā un Krimā. Maskava vairākkārt paziņojusi, ka nav iesaistīta Ukrainas konfliktā un Minskas vienošanās subjekts. Taču Eiropas Savienība un ASV tomēr ieviesa sankcijas pret Krieviju, savukārt Maskava noteica atbildes ierobežojumus. Taču pēdējā laikā Rietumos arvien skaidrāk skan viedokļi par ierobežojošo pasākumu atcelšanas nepieciešamību.

Ziņu lente
0