Kijevā paziņoja, ka uzzinās to cilvēku uzvārdus, kuri ieguvuši Krievijas pilsonību

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasПункт выдачи паспортов жителям ДНР и ЛНР
Пункт выдачи паспортов жителям ДНР и ЛНР - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Kijevā izskanēja viedoklis, ka Donbasa iedzīvotājiem par KF pases iegūšanu jāatņem Ukrainas pilsonība.

RĪGA, 3. maijs – Sputnik. Ukrainas "īslaicīgi okupēto" teritoriju lietu ministra vietnieks Jurijs Grimčaks paziņoja, ka Ukrainas varasiestādes zinās to personu datus, kas ieguvušas KF pilsonību, vēsta RIA Novosti.

KF prezidents Vladimirs Putins 2019. gada 24. aprīlī parakstīja rīkojumu par vienkāršotu Krievijas pasu iegūšanas kārtību LTR un DTR iedzīvotājiem. Viņš paziņoja, ka jautājumam ir tīri humanitārs raksturs, un Krievijai nav vēlmes radīt problēmas Kijevai, taču situācija ar pilsoņu tiesībām Donbasā iziet ārpus robežām.

Iepriekš Grimčaks paziņoja, ka, pēc viņa domām, Donbasa iedzīvotājiem par KF pases iegūšanu jāatņem Ukrainas pilsonība.

"Var iegūt to cilvēku sarakstu, kuri ieguvuši Krievijas pilsonību. Jo, saskaņā ar Krievijas likumdošanu, obligāti ir jāpaziņo varasiestādēm par to, ka tev ir citas valsts pilsonība. Es neredzu šeit problēmu, un mums būs šie dati," paziņoja Grimčaks telekanālā Zik ēterā.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas lēmumu par pilsonības piešķiršanu Donbasa iedzīvotājiem vienkāršotā kārtībā Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins uzskata par "agresijas turpināšanu" un "iejaukšanos" Ukrainas iekšējās lietās.

"Krievijas lēmums par KF pasu izsniegšanu Ukrainas okupētajās teritorijās – tā ir agresijas turpināšana un tālāka iejaukšanās mūsu iekšējās lietās. Tas ir jauns "pasu" posms Donbasa okupācijā," viņš teica.

Постоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя - Sputnik Latvija
ANO Drošības Padome ignorēja Kijevas histēriju KF pasu Donbasā dēļ

Ministrs aicināja Ukrainas pilsoņus "Krievijas okupētajās Doņeckas un Luganskas tautas republiku teritorijās" neņemt Krievijas pases. "Krievija atņēmusi jums šodienu un tagad tiecas pēc jūsu nākotnes," pauda politiķis.

Kopš 2014. gada Donbasa teritorijā nepārtraukti rit Ukrainas jaunās valdības un pašpasludināto DTR un LRT bruņota konfrontācija. Militārais konflikts novedis pie milzīgiem upuriem un kaitējuma. Mieru nav nesusi arī 2015. gada februārī noslēgtā vienošanās Minskā.

Ziņu lente
0