Terēza Meja atbrīvojusi no amata iekšlietu ministru – Viljamsons zaudējis viņas uzticību

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjere vēstulē politiķim uzsvēra, ka viņa uzvedība izmeklēšanas laikā "nebija atbilstoša standartiem" un rada bažas.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Lielbritānijas premjerministre atbrīvojusi no amata iekšlietu ministru Gevinu Viljamsonu sakarā ar uzticības zudumu. Par to ziņoja valdības kanceleja. Ministrs zaudējis amatu pēc iekšējās informācijas noplūdes no Nacionālās drošības padomes sēdes.

"Premjere pieņēma lēmumu, ņemot vērā viņa darbības, kas saistītas ar Nacionālās drošības padomes sēdes laikā izskanējušu datu nesankcionētas izpaušanas apstākļu izmeklēšanu," teikts paziņojumā.

Jiri Luiks un Gevins Viljamsons - Sputnik Latvija
Lielbritānijas aizsardzības ministrs draud premjerministrei ar impīčmentu

Lielbritānijas premjere nosūtīja Viljamsonam vēstuli, kurā pamatoja sava lēmuma iemeslus.

"Tikšanās laikā šovakar es sniedzu jums jaunāko informāciju par izmeklēšanu, kas saturēja pārliecinošas liecības – tās norādīja uz jūsu atbildību par informācijas nesankcionētu izpaušanu. Šo noplūdi nav iespējams izskaidrot citādi," atzīmēts dokumentā, kas nonācis aģentūras RIA Novosti rīcībā.

Pie tam ne vēstulē, ne iepriekš publicētajā kancelejas paziņojumā nav norādīts, par kādas informācijas noplūdi ir runa. Premjerministre uzsvēra, ka ministra uzvedība izmeklēšanas laikā nav atbildusi standartiem un rada bažas.

"Ar lielām skumjām ziņoju, ka esmu pieņēmusi lēmumu: man vairs nav pilnas pārliecības par jums kā par aizsardzības ministru un Ministru kabineta locekli. Lūdzu jūs pamest valdību," rakstīja premjere.

Bijušais Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons kategoriski noliedz, ka viņš vai viņa darbinieki būtu saistīti ar dienesta informācijas noplūdi no Nacionālās padomes sēdes.

"Man žēl, ja jūs uzskatāt, ka noplūde nākusi no mana resursa. Uzsveru – tā nav. Es kategoriski noliedzu, ka man bijusi jebkāda saikne ar šo noplūdi, un esmu pārliecināts, ka rūpīga un oficiāla izmeklēšana apstiprinās manu pozīciju," Viljamsons paziņoja vēstulē premjerei, kuras kopiju viņš publicēja savā mikroblogā Twitter.

"Es augstu vērtēju to, ka jūs piedāvājāt man atkāpties no amata, taču atkāpšanās nozīmētu atzīšanos par to, ka es, mani civilie darbinieki, mani militārie padomnieki un mana aparāta darbinieki ir atbildīgi par notikušo, taču tā nav," paziņoja bijušais ministrs.

1.maija vakarā premjere iecēla aizsardzības ministra postenī Peniju Mordonti, kura ieņēma starptautiskās attīstības ministra posteni.

Tāpat Penija Mordonte joprojām ieņems sieviešu lietu un līdztiesības ministra posteni, bet starptautiskās attīstības ministra krēslā sēdīsies  tieslietu ministra vietnieks Rorijs Stjuarts, kurš līdz šim uzraudzīja Lielbritānijas cietumu sistēmu.

Ziņu lente
0