Mis Hitlere: britu neonacisti nodevusi latviešu villaine

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasМолоток судьи в зале суда
Молоток судьи в зале суда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu jauniete piedalījusies skaistuma konkursā "Mis Hitlere" un pozējusi villainē ar "pērkonkrustiem".

RĪGA, 30. aprīlis — Sputnik. Britu jauniete apsūdzēta par sadarbību ar aizliegtu neonacistisku organizāciju. Starp lietiskajiem pierādījumiem, kuri apliecina viņas vainu, ir arī Latvijā pirkta villaine ar "pērkonkrustiem", raksta Irish Examiner.

Pret vairākiem jauniešiem Birmingemā ierosināta krimināllieta – viņi apsūdzēti par dalību neonacistiskajā organizācijā National Action, kuras darbība Lielbritānijā ir aizliegta. Tas ir pirmais galēji labējais grupējums, kas aizliegts Apvienotajā Karalistē kopš Otrā pasaules kara laikiem.

Стопки книг - Sputnik Latvija
Latvijas konsulāts Kaļiņingradā plānojis ābeču izstādi ar KF aizliegtiem simboliem

Starp apsūdzētajiem ir arī 22 gadus vecā angliete Elisa Katere, kuras telefonā policija konstatējusi vairākas fotogrāfijas – tajās sieviete redzama, rotājusies ar auskariem stilizētas svastikas formā, villainē ar svastikas ornamentu un automātu.

Taujāta par auskaru izcelsmi, Katere atklāja, ka nopirkusi tos pagānu veikalā Viļņas centrā. Villaini, pēc viņas vārdiem, uzdāvinājis viņas draugs no Lietuvas, un viņa uzskata, ka tie ir latviešu pagānu simboli.

"Es to neapliku ar mērķi aizvainot kādu. Man tā patīk, jo tā ir daļa reliģijas, ko es augstu vērtēju," skaidroja Katere.

Uz jautājumu, kāpēc viņa pozējusi ar automātu, meitene paskaidroja, ka tas nav īsts ierocis, viņas draugs no atradis vecmāmiņas mājās, un viņa nav plānojusi nevienam draudēt – viņai vienkārši šķitis, ka izdosies "varena fotogrāfija".

Tāpat viņa norādīja, ka mīl dabu un dzīvniekus un need gaļu. Sieviete noliedza, ka jebkad būtu bijusi National Action biedre, it īpaši pēc tam, kad organizācijas darbība 2016.gada decembrī tika aizliegta. Sieviete atzina, ka 2016.gada maijā plānojusi piedalīties National Action demonstrācijā Jorkā, taču nobijusies un tās vietā apmeklējusi suvenīru veikalu Disney, kur nopirkusi kaķa figūriņu.

Iepriekš viņa paskaidroja, ka draugi piespieduši viņu piedalīties skaistuma konkursā "Mis Hitlere", taču viņa kritusi panikā, kad viņas attēls ar uzrakstu "Būhenvaldes princese" nokļuvis avīžu lapās.

​Draugam nosūtītās īsziņas, kurās pieminētas ebreju slepkavības viņa aizbildināja ar "melon humoru".

Ziņu lente
0