ASV vēstnieks piedraudējis Krievijai ar aviācijas bāzes kuģiem Vidusjūrā

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasЖители Севастополя встретили американский фрегат акцией протеста
Жители Севастополя встретили американский фрегат акцией протеста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vēstnieks Krievijā Džons Hantsmans norādījis, ka ikviens aviācijas bāzes kuģis Vidusjūrā – tās ir simt tūkstoš tonnas starptautiskās diplomātijas.

RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. ASV aviācijas bāzes kuģa grupējumu, kas izvērsts Vidusjūrā, Savienoto Valstu vēstnieks Krievijā Džons Hantsmans nosaucis par signālu Maskavai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ASV JKS Sestās flotes preses relīzi.

"Diplomātiskie sakari un dialogs kombinācijā ar šo kuģu spēcīgajām aizsardzības sistēmām demonstrē Krievijai: ja tā patiešām vēlas uzlabot attiecības ar Savienotajām Valstīm, tai jāpārtrauc sava destabilizējošā darbība visā pasaulē," apgalvoja Hantsmans.

Viņaprāt, katrs aviācijas bāzes kuģis Vidusjūrā – tās ir "simt tūkstoš tonnas starptautiskās diplomātijas".

Divas ASV flotes aviācijas bāzes grupas uzsāka kopīgas operācijas reģionā 23. aprīlī. Kopumā grupējumu veido vairāk nekā 130 lidmašīnas, 10 kuģi, ieskaitot aviācijas bāzes kuģus USS Abraham Lincoln un USS John C. Stennis (Nimitz klases kuģi), kā arī deviņi tūkstoši jūrnieku un jūras kājnieku.

США приостанавливают выдачу неиммиграционных виз в России - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība aicina ASV izkliedēt "Krievijas iejaukšanās" mirāžu

Pēdējo reizi divas ASV JKS aviācijas bāzes grupas vienlaikus manevrēja Vidusjūrā 2016. gadā.

Krievija norāda uz NATO bezprecedenta aktivitāti pie savām rietumu robežām pēdējos gados. Ziemeļatlantijas alianse paplašina savas iniciatīvas, aizbildinoties ar "Krievijas agresijas savaldīšanu".

Maskava ne vienu reizi vien ir paudusi bažas par alianses spēku paplašināšanos Eiropā. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš uzsvēra, ka Maskava nevienu neapdraud, taču pievērsīs uzmanību darbībām, kas potenciāli apdraud tās intereses.

Ziņu lente
0