Šrilankā atskanējis jauns sprādziens

© REUTERS / DINUKA LIYANAWATTEВоенные неподалеку от места взрыва в церкви в Коломбо, Шри-Ланка. 21 апреля 2019
Военные неподалеку от места взрыва в церкви в Коломбо, Шри-Ланка. 21 апреля 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroristu uzbrukumā Šrilankā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 359 cilvēkiem.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. Jauns sprādziens atskanējis Šrilankas lielākā pilsētā Kolombo. Teroristu uzbrukumu upuru skaits sasniedzis 359 cilvēkus. Policija aizturējusi vairāk nekā 100 cilvēkus aizdomās par līdzdalību sprādzienos.

Vietējais telekanāls News 1st pastāstīja, ka Šrilankas tiesībsargājošās iestādes trešdienas rītā organizējušas kontrolētu sprādzienu, lai likvidētu aizdomīgu motociklu netālu no kāda kinoteātra Kolombo. Detalizēta informācija pagaidām netiek sniegta.

Upuru skaits pieaug

Jāpiebilst, ka pēc sprādzienu sērijas pirmajās Lieldienās gājuši bojā vēl divi desmiti cilvēku – upuru skaits pieaudzis līdz 359 cilvēkiem. Starp bojāgājušajiem ir vismaz 45 bērni, no kuriem jaunākais bija tikai pusotru gadu vecs. Vairāk nekā 500 cilvēki guvuši traumas sprādzienu rezultātos. Valstī izsludinātas nacionālās sēras, ieviests ārkārtas stāvoklis.

Закат на Аругам-Бей в Шри-Ланке  - Sputnik Latvija
Sprādzieni Šrilankas viesnīcās un baznīcās nogalinājuši vairāk nekā simts cilvēku

Šrilankas Ārlietu ministrija informēja, ka sprādzienos gājis bojā 31 ārvalstu pilsonis. Zināms, ka starp bojāgājušajiem ir Indijas (8), Lielbritānijas (6) pilsoņi, Saūda Ārābijas (2), Turcijas (2) un Ķīnas (2) iedzīvotāji, kā arī Bangladešas, Francijas, Spānijas, Japānas, Nīderlandes un Portugāles pilsoņi. Divi bojāgājušie bija ASV un Lielbritānijas valstspiederīgie, vēl diviem bija Austrālijas un Šrilankas pilsonība.

ĀM uzsvēra, ka 14 ārvalstu pilsoņu liktenis vēl nav zināms, iespējams, viņi bijuši starp upuriem, kurus nav izdevies identificēt. Mediji ziņo, ka sprādzienos gājuši bojā dāņu miljardiera Andersa Holča Povlsena, tīmekļa mazumtirdzniecības uzņēmuma ASOS līdzīpašnieka, trīs bērni. Kompānija informāciju nekomentēja, biznesmeņa pārstāvis lūdza cienīt ģimenes privāto dzīvi.

Pirmajās Lieldienās Šrilankā atskanēja astoņi sprādzieni – trijās baznīcās, trijās viesnīcās, Dehivalā salas rietumos un dzīvojamajā kompleksā Kolombo piepilsētā. Vēl viena bumba neitralizēta starptautiskās lidostas apkaimē.

Izmeklēšana un aizturēšanas

Aizdomās par dalību teroristisko uzbrukumu organizācijā Šrilankā aizturēti vairāk nekā 100 cilvēki. Policija paziņoja, ka sprādzienu sērijā tika izmantoto deviņi nāvinieki. Šrilankas valdība uzskata, ka terorakti ir islāmistu atbilde teroraktam Jaunzēlandē marta vidū. Provizoriski dati liecina, ka sprādzienos iesaistīta vietējā islāmiskā organizācija National Thowfeek Jamaath, kuras darbības koordinētas ārvalstīs.

Atbildību par sprādzieniem uzņēmās vairākās pasaules valstīs aizliegtais teroristiskais grupējums "Islāma valsts". Organizācija nav sniegusi pierādījumus, kas apliecinātu tās saikni ar teroraktu sēriju.

Ziņu lente
0