Ukrainas Ģenerālprokuratūra vēlas nopratināt Porošenko administrācijas ierēdņus

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидентские выборы на Украине
Президентские выборы на Украине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Ģenerālprokuratūra nosūtījusi pavēstes virknei Ukrainas bijušā prezidenta administrācijas locekļu.

RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Ukrainas Ģenerālprokuratūra izsaukusi nopratināšanai Petro Porošenko administrācijas bijušo vadītāju Borisu Ložkinu, administrācijas vadītāja vietnieku Alekseju Filatovu un valsts Nacionālās bankas bijušo vadītāju Valēriju Gontarevu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz resora vietnē publicētajiem materiāliem.

Tāpat uz Ģenerālprokuratūru izsaukts bijušais ekoloģijas ministrs Nikolajs Zločevskis un investīciju kompānijas ICU līdzīpašnieks Konstantīns Stecenko.

Военнослужащие ВСУ на марше в честь Дня Независимости в Киеве - Sputnik Latvija
UkrLeaks pirmā publikācija: kā Kijeva kritusi kaunā ar mīnmetēju "Molot"

Publicētās pavēstes liecina, ka viņi visi tiks nopratināti uzņēmēja Sergeja Kurčenko lietā. Kurčenko ir ukraiņu uzņēmējs, kompāniju grupas VETEK, mediju holdinga UMH, uzņēmuma "Ukrainas Gāze"  īpašnieks un futbola kluba "Metālists" (Harkova) īpašnieks un prezidents. Tāpat viņam pieder "Brokbiznesbank" un "RealBank", kurās patlaban strādā pagaidu administrācija.

Pēc valsts apvērsuma Ukrainā Ģenerālprokuratūra apsūdzēja Kurčenko par uzņēmuma "Ukrgazdobiča" īpašuma piesavināšanos, par naftas produktu kontrabandu un nelegālu realizāciju. Izmeklēšana tur viņu aizdomās par liela mēroga laupīšanu, izmantojot viltotus dokumentus un finansiālas mahinācijas ar Ukrainas bijušā prezidenta Viktora Janukoviča tuvākā loka pārstāvju atbalstu.

Bez tam resors paziņoja, ka Kurčenko saņēmis kredītus Nacionālajā bankā viņa kontrolēto banku vajadzībām.

Marta beigās Ģenerālprokuratūra noslēdza Kurčenko lietas izmeklēšanu. Aizdomās turamo statuss tajā piešķirts 98 cilvēkiem. Viņu vidū ir arī Porošenko tuvāko aprindu pārstāvji, tostarp Boriss Ložkins, Aleksejs Filatovs un Valērija Gontareva, pastāstīja ukraiņu mediji.

Ziņu lente
0