Baltkrievija vienojusies ar Krieviju par sadarbību kosmosā

© Foto : Facebook / Alexander GerstУраган "Флоренс", сфотографированный астронавтом Александром Герстом с МКС
Ураган Флоренс, сфотографированный астронавтом Александром Герстом с МКС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abas valstis vienojušās paplašināt satelītu kopējo orbitālo grupējumu.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Baltkrievija un Krievija vienojušās par tālāku sadarbību kopīgā kosmiskā aparāta projektēšanas darbā, informēja Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Baltkrievijas vēstniecības KF preses dienestu.

Abas valstis kopīgi īsteno kosmiskās programmas un plāno tālāku sadarbību kosmosā.

Планета Земля - Sputnik Latvija
ASV spiegu satelīti pietuvojušies Krievijas aparātiem ģeostacionārajā orbītā

"Valsts korporācijas "Roskosmos" un Baltkrievijas Nacionālā zinātņu akadēmija parakstīja kopsapulces protokolu, kas ietver sadarbības "ceļa karti" Krievijas un Baltkrievijas kosmiskā aparāta projektēšanas jomā Zemes distancionālai zondēšanai," informēja diplomātiskā pārstāvniecība.

Vienošanās panākta pēc Baltkrievijas vēstnieka Krievijā Vladimira Semaško un "Roskosmos" ģenerāldirektora Dmitrija Rogozina tikšanās.

Puses parakstīja arī protokolu "tagadējā Krievijas un Baltkrievijas orbitālā grupējuma paplašināšanai ar Zemes distancionālās zondēšanas kosmiskajiem aparātiem, starpvalstu kosmisko programmu īstenošanai uz Sabiedrotās valsts platformām "SV tehnoloģija", "SV integrācija" un "SV komplekss".

"Panāktas vienošajās sagatavot un tuvākajā laikā parakstīt Vienošanos par Zemes distancionālas zondēšanas kosmisko aparātu pašreizējā Krievijas un Baltkrievijas orbitālā grupējuma paplašināšanu; izstrādāt Baltkrievijas celtniecības organizāciju dalības iespējas darbos, kas saistīti ar Austrumu kosmodroma un citu kosmiskās nozares infrastruktūras objektu būvdarbiem," – piebilda vēstniecībā.

Ziņu lente
0