Nāvējošas avārijas ES valstīs: kādu vietu ieņēmusi Latvija

© pixabay / viganhajdariДорожно-транспортное происшествие
Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija publicējusi atskaiti par bojāgājuši skaitu ceļu satiksmes negadījumos Eiropas Savienīā 2018. gadā. Izrādījies, ka visdrošākie ceļi ir Lielbritānijā. Latvija reitingā ieņēmusi trešo vietu.

RĪGA, 7. aprīlis — Sputnik. Saskaņā ar Eiropas Padomes Ceļu satiksmes drošības komisijas (ETSC) dati liecina, ka Lielbritānijā fiksēti 28 nāves gadījumi uz vienu miljonu iedzīvotāju.

Latvijā uz vienu miljonu iedzīvotāju fiksēti 78 nāves gadījumi uz ceļiem.

Vidējais rādītājs Eiropā – 49 letālie CSN uz vienu miljonu iedzīvotāju. Starp piecām drošākajām valstīm iekļauta Lielbritānija (28 nāves gadījumi uz vienu  miljonu iedzīvotāju), Dānija (30 bojāgājušie uz vienu miljonu iedzīvotāju), Īrija (31), Nīderlande (31) un Zviedrija (32). Lielākais nāvējošu CSN gadījumu skaits fiksēts Rumānijā (96), Bulgārijā (88), Latvijā (78), Horvātijā (77) un Polijā (76).

Ātruma kontroles kamera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts policija: radari nav samazinājuši ātruma režīma pārkāpumu skaitu

Kopumā uz ES dalībvalstu ceļiem pērn gājuši bojā 25 100 cilvēki. Salīdzinājumā ar pagājušo, 2017. gadu vidējais nāves gadījumu skaits avārijās samazinājies tikai par 1%.

Speciālisti konstatējuši, ka pēdējo piecu gadu laikā nekādas kardinālas pārmaiņas uz labo pusi ceļu drošības ziņā nav novērojamas. Eiropas Savienība vēl joprojām ir tāla no mērķa – laikā no 2010. līdz 2020. gadam divkārt samazināt letālo avāriju skaitu un minimizēt gandrīz līdz nullei letālo gadījumu un nopietnu traumu skaitu līdz 2050. gadam.

Valsts policijas dati liecina, ka 2018. gadā uz Latvijas ceļiem gājuši bojā 149 cilvēki – par 10% vairāk nekā gadu iepriekš. Traumas CSN rezultātā laika posmā no 2018. gada janvāra līdz novembrim guvuši 4 266 cilvēki.

2018. gada pirmo triju ceturkšņu laikā stacionārie un pārvietojamie fotoradari uz ceļiem fiksējuši 173 tūkstošus ātruma režīma pārkāpumus, sods par tiem sasniedzis aptuveni 6,5 milj. eiro.

Ziņu lente
0