Kā pasargāties no ērču koduma

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmantojiet repelentus, valkājiet blīvu gaišu apģērbu un novāciet pērnā gada lapas. Šie un citi padomi palīdzēs jums pasargāties no ērču koduma.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Aprīlī sākas ērču aktivitātes sezona, ja vien laikapstākļi pieļauj. Priekšā gaidāmi vairāki nervozitātes pilni mēneši, jo ērces kodums var novest pie ļoti nopietnām sekām. Vislabāk būtu novērst kaitīgā kukaiņa kodumu, atgādināja Sputnik Baltkrievija.

Kā pasargāties no ērcēm:

  • Izvēlieties apģērbu no blīva gaišu toņu auduma, kas maksimāli sedz atklātās vietas;
  • Ilgstoši uzturoties iespējamā uzbrukuma vietās, izmantojiet repelentus, ko iespējams izsmidzināt vai uzklāt uz apģērba vai ādas;
  • Pārbaudiet apģērbu vismaz vienu reizi stundā, kā arī pēc meža vai parka apmeklējuma, lai savlaicīgi pamanītu un noņemtu no apģērba ērces;
  • Ja dodat priekšroku kazas pienam, lietojiet to uzturā tikai vārītu;
  • Lai samazinātu ērču skaitu privātā īpašumā un vasarnīcā, savāciet pērnā gada lapas, kritušos zarus, savlaicīgi izcērtiet krūmums un nopļaujiet zāli.

Ja tomēr gadījies, ka ērce ir paspējusi piesūkties, vērsieties tuvākajā veselības aprūpes iestādē. Ja tas nav iespējams, atbrīvojieties no ērces saviem spēkiem – izvelciet to līdz ar snuķīti. Izmantojiet speciālus instrumentus, ko iespējams iegādāties aptiekās un dārzkopju veikalos. Pēc tam koduma vieta jāapstrādā ar spirtu saturošu antiseptisku līdzekli. Iespēju robežās jāvēršas pie terapeita.

Iespējams arī saglabāt ērci un nodot to pētījumiem laboratorijā.

Ziņu lente
0