NATO kuģi Melnajā jūrā pastaigājas Krievijas kuģu tēmēklī

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas karavīri pastāstīja, kādas darbības veiktas pēc NATO otrās pastāvīgās jūras grupas kuģu ienākšanas Melnās jūras akvatorijā.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Ziemeļatlantijas alianses kuģu grupu pēc ienākšanas Melnajā jūrā pavada Krievijas Melnās jūras flotes kuģi, informēja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Ar ko NATO beigsies mēģinājums pārkāpt Krievijas robežu

NATO viesus novēro izlūkošanas kuģis "Ivan Hurs" un sardzes kuģis "Vasilij Bikov", informēja Krievijas Aizsardzības pārvaldes nacionālais centrs.

Человек с флагом Болгарии, архивное фото - Sputnik Latvija
Bulgārija nevēlas izvietot pie sevis NATO militārās bāzes

Sabiedriskās organizācijas "Krievijas virsnieki" prezidija vadītājs Sergejs Ļipovojs norādīja, ka Melnā jūra pieder Krievijai, un citi kuģi tās akvatorijā var uzturēties tikai 21 dienu Krievijas flotes un krasta dienestu uzraudzībā, kā arī Krimā izvērsto raķešu tēmēklī.

Viņš pauda viedokli, ka šajā gadījumā runa diezin vai ir par provokāciju, jo jebkāds Krievijas teritoriālo ūdeņu nopietns pārkāpums vispirms apdraudēs NATO floti. "Tātad, pēc būtības, mēs vienkārši esam izveduši pastaigā NATO fregates pie pavadas," – situāciju raksturoja Ļipovojs.

Eksperts uzskata, ka NATO kuģu parādīšanās Melnajā jūrā demonstrē amerikāņu atbalstu Kijevai, ņemot vērā Ukrainas prezidenta vēlēšanas.

"Tie visi ir vienas ķēdes posmi – Golāna augstieņu atzīšana par Izraēlas teritoriju, verbālais spiediens pret Krieviju Venecuēlas jautājumā, jauno pret Krieviju vērsto sankciju apspriešana un NATO kuģi Melnajā jūrā," – viņš uzsvēra.

"Ivan Hurs" ir mūsdienīgs izlūkošanas kuģis, "Vasilij Bikov" – pirmais sardzes kuģis KF JKF ar moduļu konstrukciju, kas tiek ekipēts atbilstoši uzdevumam: ar universālajām vai pretkuģu raķetēm, PGA sistēmām vai, piemēram, radioelektroniskās cīņas kompleksiem.

1. aprīlī NATO jūrnieki apsveiks Ukrainu ar jauno prezidentu

Ceturtdien, 28. martā NATO apvienotais jūras štābs informēja, ka grupa alianses kuģu no 2. pastāvīgās jūras grupas iegājusi Melnajā jūrā, lai veiktu manevrus un sadarbotos ar kolēģiem no Ukrainas un Gruzijas mācību "Jūras vairogs" gaitā. NATO eskadru veido Turcijas fregate Yildirim, Spānijas fregate Santa Maria, Holandes PGA komandieru fregate Evertsen, rumāņu Regele Ferdinand un bulgāru Drazki.

Внеочередные выборы президента Украины - Sputnik Latvija
Viedoklis
Falsifikācijas ir legalizētas: vēlēšanās Ukrainā balsos pat miroņi

Viņus atbalsta Francijas degvielas uzpildes kuģis FS Var un Turcijas fregate TCG Gelibolu. Kanādas JKS fregate Toronto un Spānijas JKS kuģis Santa Maria ieradīsies pēc patrulēšanas Melnajā jūrā kopā ar citiem kuģiem.

NATO kuģi pavadīs Melnās jūras akvatorijā aptuveni trīs nedēļas un apmeklēs Poti ostu Gruzijā. Ukrainas valdība "paudusi cerību", ka divi NATO kuģi apmeklēs Odesas ostu 1. aprīlī, nākamajā dienā pēc prezidenta vēlēšanām, lai tiktos ar Ukrainas BS un vietējo varasiestāžu pārstāvjiem, kā arī uzņemtu apmeklētājus.

Savukārt Krievijas ĀM novērtēja NATO aktivizēšanos Melnajā jūrā kā tīšu militarizāciju un norādīja, ka NATO pastiprina militāro klātbūtni Austrumeiropā, kā arī modernizē savu militāro un civilo infrastruktūru. 2018. gadā laiks, ko NATO karakuģi kopumā pavadīja Melnās jūras akvatorijā, pieaudzis no 80 līdz 120 dienām.

Ziņu lente
0