ASV nolēmušas atgriezties pie aukstā kara laiku stratēģijas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСовместные военные учения США и Румынии в рамках операции "Атлантическая решимость", архивное фото
Совместные военные учения США и Румынии в рамках операции Атлантическая решимость, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums Stars and Stripes informēja, ka bruņotie spēki apgūst pēkšņas izvēršanās mākslu, pielāgojoties Pentagona jaunajai stratēģijai, kas pazīstam, ka "Spēku dinamiska izvēršana".

RĪGA, 30. marts — Sputnik. ASV atgriežas pie bruņoto spēku pēkšņas izvēršanas stratēģijas Eiropā, kas tika izmantota aukstā kara laikā, vēsta ASV Aizsardzības ministrijas oficiālais izdevums Stars and Stripes.

"Tagad bruņotie spēki apgūst pēkšņas izvēršanās mākslu, pielāgojoties Pentagona jaunajai stratēģijai, kas pazīstam, ka "Spēku dinamiska izvēršana" – saskaņā ar to armijai ir jāuztur spēku līdzsvars ar pretinieku ar neprognozējamas pārvietošanās starpniecību," – izdevuma teikto citēja RIA Novosti.

Александр Хроленко - Sputnik Latvija
Eksperts: NATO nevajag lauzties Krievijas durvīs, atbilde būs negaidīta

Kā piemēru Stars and Stripes minēja kājnieku bataljona pārsviešanu no Teksasas uz Poliju marta vidū. Tamlīdzīgi soļi atgādina aukstā kara laiku, kad amerikāņu vienību mobilizācija bez iepriekšēja brīdinājuma kļuva par galveno stratēģisko īpatnību konfrontācijā ar Padomju Savienību, atzīmēja avīze.

"Tas būs vērojams regulāri. Jebkuram mūsu pretiniekam tas būs neprognozējami, lai kur tas notiktu. Tas ir pozitīvi mūsu nacionālās drošības aspektā. Runa ir par savaldīšanu un gatavību," – izdevums citēja ģenerālmajoru Džonu Gronski, ASV Nacionālās gvardes Eiropā komandiera vietnieku.

Marta vidū Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Mihails Popovs intervijā izdevumam "Sarkanā zvaigzne" pastāstīja par NATO spēku pārsviešanu Krievijas robežu tuvumā. Viņš norādīja, ka patlaban alianse atjauno aukstā kara gados pastāvējušo sistēmu ar ASV un Kanādas bruņoto spēku pārviešanu pāri Atlantijas okeānam. Rezultātā, Popovs atgādināja, Ziemeļatlantijas alianses militārā kontingenta ātras reaģēšanas spēki divu gadu laikā ir paplašinājušies no 25 līdz 40 tūkstošiem cilvēku.

Ziņu lente
0