Apšaudē mošejās Jaunzēlandē bojā gājuši 49 cilvēki

© REUTERS / STRINGERЭвакуация пострадавшего от стрельбы в мечети в Новой Зеландии
Эвакуация пострадавшего от стрельбы в мечети в Новой Зеландии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdienas rītā divās mošejās Kraistčērčā notika apšaude.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Apšaudes mošejās Jaunzēlandē aiznesušas 49 cilvēku dzīvības, informēja valsts policijas priekšnieks Maiks Bušs, vēsta New Zealand Herald.

Slimnīcās palīdzību saņēmuši 39 ievainotie.

"Mums zināms, ka mošejā Dīna avēnijā gājis bojā 41 cilvēks. Linvudas mošejā gājuši bojā 7 cilvēki. No 40 cilvēkiem, kuri tika nogādāti slimnīcā, viens miris," – precizēja Bušs. Vēlāk policija paziņoja, ka hospitalizēti 48 cietušie, vēsta RIA Novosti.

Piektdienas rītā divās mošejās Kraistčērčā notika apšaude. Policija neitralizējusi vairākus paštaisītus spridzekļus, kas tika atrasti netālu novietotajās automašīnās.

Vienā no mošejām uguni atklājis Austrālijas pilsonis Brentons Tarants. Viņš organizēja uzbrukuma tiešraidi internetā, bet pirms uzbrukuma publicēja plašu manifestu, kurā savas darbības nosauca par teroraktu.

Patlaban Brentons Tarants ir aizturēts līdz ar trim citiem aizdomās turamajiem.

Par notikušo Linvudas mošejā pastāstīja Seids Mažarudins, kurš atradās notikuma vietā.

"Kad atradu patvērumu, tas puisis iegāja pa galveno ieeju. Tā ir neliela mošeja, tikai 60-70 cilvēkiem. Pie ieejas sēdēja cienījama vecuma cilvēki un skaitīja lūgšanas, bet viņš atklāja uguni pret viņiem," – vīrietis pastāstīja izdevumam New Zeland Herald.

Noziedznieks bija tērpies ķiverē un militāra parauga virsjakā, aprakstīja Mažarudins.

"Jauns puisis, kurš parasti pieskatīja mošeju. (..) Viņš saskatīja iespēju un metās virsū strēlniekam, atņēma viņam šauteni. Varonis mēģināja vajāt (strēlnieku – red.), taču viņam neizdevās atrast gaili. Puisis metās viņam pakaļ, taču viņu mašīnā gaidīja cilvēki, un strēlniekam izdevās bēgt," – skaidroja aculiecinieks.

Jaunzēlandes premjerministrs Džasinda Arderna nosauca traģēdiju par vienu no melnākajām dienām valsts vēsturē.

Ziņu lente
0