ASV aizturēts kriptovalūtas OneCoin dibinātājs

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasФерма для майнинга криптовалют
Ферма для майнинга криптовалют - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek ziņots, ka kriptovalūtu OneCoin izmanto vairāk nekā trīs miljoni cilvēku visā pasaulē.

RĪGA, 10. marts – Sputnik. ASV sakarā ar aizdomām par krāpniecību aizturēts viens no "kriptovalūtu piramīdas" OneCoin dibinātājiem bulgārs Konstantīns Ignatovs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ASV tieslietu ministrijas paziņojumu.

Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Jauns vīruss liek viedtālruņiem meklēt kriptovalūtu

"Konstantīns Ignatovs tika arestēts 2019. gada 6. martā Losandželosas starptautiskajā lidostā sakara ar apsūdzību krāpniecības sazvērestībā, kas saistīta ar viņa starptautiskās piramīdas līdera lomu, kas iekļāva krāpnieciskās kriptovalūtas ar nosaukumu "OneCoin" pārdošanu," - teikts Ņujorkas Dienvidu apgabala prokuratūras paziņojumā Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Tiek ziņots, ka aizturēta arī Ignatova māsa, Ruža Ignatova, kura ir kompānijas OneCoin dibinātāja un pirmā vadītāja. Viņa tiek apsūdzēta elektroniskā krāpniecībā, krāpniecībā ar vērtspapīriem un naudas atmazgāšanā.

"Nepatiesas informācijas rezultātā, kuru Ignatovs, Ignatova un citi sniedza par OneCoin, upuri visā pasaulē investēja miljardiem dolāru krāpnieciskajā kriptovalūtā. Pēc aresta Ignatovs stājās pasaules tiesas priekšā Kalifornijas centrālajā apgabalā un tika apcietināts sakarā ar apsūdzību, kura norādīta tiesas sūdzībā," - tiek ziņots prokuratūras iesniegumā.

Криптовалюта - Sputnik Latvija
Kriptovalūta Latvijā vēl nav legalizēta, taču to plānots aplikt ar nodokli

Pēc FIB direktora vietnieka Viljama Svīnija-jaunākā sacītā, "kriptovalūtai OneCoin" nav reālas vērtības un tā nevar tikt izmantota jebkādu preču vai pakalpojumu iegādei.

Kā tiek ziņots paziņojumā, kompānija OneCoin Ltd. bāzējas Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā. To 2014. gadā nodibinājusi Ruža Ignatova, kura bija OneCoin galvenā vadītāja līdz 2017. gada oktobrim, kad viņa pārstāja rādīties publikā. 2018. gada vidū kompānijas direktora amatu ieņēma Ignatovas jaunākais brālis Konstantīns. Šobrīd kompānija turpina funkcionēt, "kriptovalūtu OneCoin" izmanto vairāk nekā trīs miljoni cilvēku visā pasaulē.

Ziņu lente
0