Floristi pastāstījuši, kādus ziedus labāk dāvināt 8. martā

© Sputnik / Sergey MelkonovЛучшие цветы этим утром в торговых рядах у Верманского парка
Лучшие цветы этим утром в торговых рядах у Верманского парка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Klāt ir jaukie pavasara svētki – Starptautiskā sieviešu diena, kad teju vai visi īsti vīrieši kļūst mazliet romantiski un bieži apstājas pie ziedu veikalu skatlogiem. Kādus ziedus labāk izvēlēties?

RĪGA, 7. marts – Sputnik. Floristi iesaka 8. martā izvēlēties maigus ziedus meitenēm, piesātinātu toņu buķetes – dāmām, kolēģēm – klasiskus ziedus, bet radoši noskaņotām draudzenēm – eksotiku. Pie tam, viņi uzsvēra, ka ikvienai daiļā dzimuma pārstāvei labākie šķiet viņas iemīļotie ziedi, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja ziedu piegādes dienests "Florist.ru".

Uzņēmuma pārstāvji pastāstīja, ka 8. martā populāras ir kompozīcijas, kurās izmantots viens liels zieds, piemēram, proteja, sukulents vai hortenzija līdz ar mazākiem ziediem un sausziežiem. Modē joprojām ir tulpes, arī neparastās – papagaiļa, pildītās, daudzkrāsu un brūnās tulpes. Ziedu piegādes dienests pastāstīja, ka joprojām modē ir arī mimoza.

"Ja nezināt, kādiem ziediem priekšroku dod saņēmēja, var izmantot vispārpieņemtos noteikumus: jaunai meitenei – maigas krāsas un pusizplaukuši ziedi, krūmu ziedi, pieaugušai dāmai – piesātinātas krāsas, lieli ziedi, izteiktas formas. Kolēģei vai biznesa partnerei – klasiskas stingrās formas un ziedi, bet radošai sievietei – eksotiskie augi un negaidītas kombinācijas," – pastāstīja floristi.

Tomēr viņi uzsvēra: ikvienai daiļā dzimuma pārstāvei labākie šķiet viņas iemīļotie ziedi. "Pat ja esat pazīstami ar noteikumiem, kuri pauž: meitenei nedrīkst dāvināt tumšsarkanas orhidejas, aizmirstiet to, ja meitene dievina tieši tādus ziedus," – atzīmēja uzņēmumā.

Floristi pastāstīja arī, ko darīt, lai grieztie ziedi ilgāk saglabātos svaigi.

Dāvanas - Sputnik Latvija
Ražots Latvijā: desmit dāvanas 8. Martā

"Pasekojiet, lai trauks, kurā atradīsies augi, būtu ideāli tīrs, jo dažādas baktērijas novedīs pie zieda bojāejas. Noteikti jānogriež apakšējās lapas, jo tās ūdenī sāks pūt un provocēs dažādu baktēriju vairošanos," – atzīmēja uzņēmuma pārstāvji un piebilda: ziedus nav ieteicams novietot līdzās apkures iekārtām vai caurvējā, turklāt ik dienas jānomaina ūdens.

"Sīpolpuķēm patīk auksts ūdens, grieztos ziedus var ielikt karstā ūdenī, bet pašu trauku – aukstā. Tā karstā ūdens molekulas ātrāk nonāks pie stiebra, bet aukstais gaiss palīdzēs saglabāt mitrumu, - zieda dzīve būs ilgāka," – paskaidroja floristi. Tāpat viņu pieredze liecina, ka ziedus nav ieteicams novietot līdzās augļiem – tie izdala etilēna gāzi, kas provocē ziedlapu izkrišanu.

Ziņu lente
0