Poļu medmāsas pārvilina no Lielbritānijas uz Vāciju

© Sputnik / Варвара Гертье / Pāriet pie mediju bankasМедсестра во время процедуры
Медсестра во время процедуры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu slimnīca ar augstām algām, labiem laikapstākļiem un ģeogrāfisko tuvību ar Poliju cenšas piesaistīt poļu medmāsas.

RĪGA, 2. marts – Sputnik. Vācijas slimnīca izvietojusi vairākās poļu kopienas britu avīzēs sludinājumus par medmāsu vakancēm, raksta The Guardian.

Sieviete - Sputnik Latvija
Fiktīvās laulības un darbs ārzemēs: kā Latvijas iedzīvotāji nonāk verdzībā

"Mums ne tikai alga ir augstāka, labāks grafiks un sociālās garantijas… Mums ir arī labāki laikapstākļi un ēdiens, un mēs esam tuvāki Polijai, kā arī mēs esam ES sastāvā," - teikts sludinājumos, kuri uzrakstīti poļu un vācu valodās.

Sludinājumu izvietojušās Diseldorfas Universitātes slimnīcas pārstāvis doktors Tobiass Pots pastāstīja, ka, pirmkārt, šāds solis ir saistīts ar medmāsu trūkumu Vācijā, taču tāpat viņš uzskata par prātīgu cilvēku kopienas uzrunāšanu, kuri varētu apdomāt aizbraukšanu no Lielbritānijas Brexit dēļ.

"Poļi ļoti raizējas par savu nākotni pēc Brexit. Viņiem rūp pārvietošanās brīvība, viņi nezin, vai varēs palikt un strādāt Lielbritānijā," - pastāstīja viņš.

Slimnīca grasās piedāvāt poļu medmāsām pārcelšanās programmu, kurā ietilpst tikšanās ar viņām Lielbritānijā, palīdzība dzīvesvietas meklēšanā Vācijā un dalība tradicionālajā Reinas karnevālā. Slimnīca jau saņēmusi pirmās atbildes uz saviem sludinājumiem un grasās publicēt tos arī turpmāk.

Arturs Keruzals strādā populārā ikdienas izdevumā poļu valodā Cooltura, kurš tiek izlaists Lielbritānijā kopš 2004. gada 55 tūkstošu eksemplāru tirāžā. Viņš saka, ka saņēmis e-pastā vēstules no poļu diasporas locekļiem.

"Daudzi Lielbritānijā dzīvojošie poļi ieinteresējušies par šo piedāvājumu. Viņi saka, ka pēc Brexit klimats valstī būšot mums nepiemērots, tad kādēļ lai neaizbrauktu no šejienes uz Eiropu?"

Eiro - Sputnik Latvija
Ašeradens ir pārliecināts: uz ārzemēm aizbraukušie latvieši atgriezīsies par tūkstoš eiro

Pēc viņa sacītā, radiostacijā PRL 24 ("Londonas poļu radio"), kur viņš vada raidījumu, pastāvīgi tiek apspriesti Brexit nosacījumi. Daudzi radioklausītāji pārdzīvo par nākotni un domā, ka viņiem nāksies aizbraukt no Lielbritānijas.

"Tas būs naža dūriens mūsu kopienas mugurā," - saka viņš.

Britu medmāsu arodbiedrība pastāstīja, ka Anglijā vien pastāv vairāk nekā 41 tūkstotis brīvu medmāsu vakanču, savukārt kopš 2016. gada, kad notika referendums par izstāšanos no ES, pieauga virsstundu darba daudzums. Pa šo laiku valsti pametuši vairāk nekā 10 tūkstoši medmāsu un akušieru no Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm.

Ziņu lente
0