Sandra Kalniete sacēlusi traci par Krievijas prezidenta preses sekretāra meitas darbu EP

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЕлизавета Пескова, архивное фото
Елизавета Пескова, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jeļizavetas Peskovas stažēšanās Eiropas Parlamentā esot nepieļaujama, apgalvoja EP deputāte no Latvijas Sandra Kalniete.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Francijas Emeriks Šoprads atbildēja uz Latvijas pārstāves Sandras Kalnietes uzbrukumu sakarā ar Krievijas prezidenta preses sekretāra Dmitrija Peskova meitas Jeļizavetas stažēšanos Eiropas Parlamentā.

Ziņu aģentūra RIA Novosti informēja, ka Šoprads nosaucis šo uzbrukumu par "rusofobu" un uzsvēra, ka sadarbībā nav vērojami nekādi pārkāpumi.

"Viņa ir stažiere kopš novembra. Kā studentei no Francijas, viņai uz to ir likumīgas tiesības. Pie tam es gribētu uzsvērt, ka viņai ir līgums ar Eiropas Parlamentu, nevis ar mani personīgi, un janvārī līgums tika apstiprināts un pagarināts. Nekādu pārkāpumu nav," – uzsvēra Šoprads.

Politiķis atgādināja, ka Jeļizaveta Peskova nestrādā Krievijā, tāpēc interešu konflikts EP deputāta mandāta izpildes aspektā nav iespējams.

Евродепутат от Латвии Сандра Калниете - Sputnik Latvija
Politika
Latvija kūda ES saraut attiecības ar Krieviju

Peskovas darbam Šoprada aparātā pievērsa uzmanību Sandra Kalniete un viņas kolēģis no Lietuvas Petrs Austrēvičs. Izdevums EU Observer pavēstīja, ka deputāta vietnē ailē "Stažieri" patiešām norādīta Jeļizaveta Peskova.

Kalniete apgalvoja, ka situācija esot "nepieļaujama", tā "kompromitē Eiropas Parlamentu", un pieprasīja "kontrolēt procesu". Politiķe vērsās pie EP vadības ar prasību novērst "vispārējo drošības noteikumu pārkāpumu". Kalniete uzskata, ka lielākos draudus radot Jeļizavetas Peskovas piekļuve EP datu bāzēm. Šoprads norādīja, ka "dažu rusofobi noskaņotu EP deputātu paziņojumi, ka tas it kā radot kaut kādus draudus, ir melīgi un vērsti uz destabilizāciju".

"Stažieru pienākumi ir noteikti. Viņai nav piekļuves jebkādiem stratēģiskajiem datiem, viņa neapmeklē slēgtās sēdes, viņas pienākums, piemēram, ir preses apskatu sagatavošana," – teica politiķis.

Jeļizaveta Peskova ir 21 gadu veca. Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atteicās komentēt meitas sabiedrisko darbību un personīgo dzīvi. EP deputāts Emeriks Šoprads parlamentā pārstāv labējos populistus un strādā ES un KF parlamentārās sadarbības komitejā.

Ziņu lente
0