Krievijā nosaukti galvenie ASV vadības centri, kuri var kļūt par "Cirkonu" mērķiem

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonШтаб-квартира Министерства обороны США
Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas telekanāla raidījumā "Nedēļas vēstis" tika nosaukti Amerikas PRA sistēmu vadības centri Eiropā, kuri draudu gadījumā Krievijai var tikt iznīcināti dažu minūšu laikā.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Trīs "lēmumu pieņemšanas centri" atrodas ASV Austrumu krastā, divi – Rietumu, raksta RIA Novosti.

Austrumu krastā – Pentagons (Vašingtona), kur atrodas Bruņoto spēku augstākās pārvaldes iestādes un Štābu priekšnieku komiteja, Kempdeivida – valdības vadības punkts, kur nepieciešamības gadījumā jāatrodas ASV prezidentam, un Fortričija (Merilendas štats) – Amerikas prezidenta vadības punkts un Štābu priekšnieku komitejas komandu centrs.

MGM-31C Першинг 2 — американская твердотопливная двухступенчатая баллистическая ракета средней дальности мобильного базирования - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tramps draud Eiropai ar raķetēm

Rietumu piekrastē – Makelana (Kalifornijas štats) – stratēģisko uzbrukuma spēku vadība, kā arī Džimkrīka (Vašingtonas štats) – kodola spēku vadības punkts. Tie visi draudu gadījumā Krievijai var kļūt par potenciālajiem mērķiem jaunākajam ierocim – hiperskaņas jūras raķetēm "Cirkons".

Programmas ēterā atzīmēja, ka Krievijas raķetes var tikt izvietotas uz zemūdenēm neitrālā zonā 400 kilometru attālumā no krasta. Visi lēmumu pieņemšanas centri izrādīsies "Cirkonu" darbības zonā un, ņemot vērā raķešu lidojuma ātrumu – 11 tūkstoši kilometri stundā – var tikt iznīcināti četru-piecu minūšu laikā. Salīdzinājumam: jebkuras ASV raķetes lidojuma laiks līdz Maskavai sastāda vismaz 10 minūtes.

Kā jau iepriekš kļuva zināms, savā ikgadējā vēstījumā Federālajai sanāksmei Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par jaunāka ieroču veida – hiperskaņas raķetes "Cirkons" izveidošanu, kura tiks izvietota gan uz perspektīviem virs ūdens un zemūdens kuģiem, gan uz esošajiem. Raķetes ātrums ir tik liels, ka padara to praktiski neaizskaramu ienaidnieku pretgaisa aizsardzības līdzekļiem.

Политолог Ростислав Ищенко - Sputnik Latvija
Viedoklis
Politologs par ASV raķešu aizsardzības jauno stratēģiju: Tramps grib noķert divus zaķus

Runājot par iespējamo amerikāņu raķešu izvietošanu Eiropā, Vladimirs Putins uzsvēra Krievijas gatavību veikt atbildes un asimetriskus pasākumus. Pēc viņa sacītā, šāda scenārija gadījumā Krievijas Federācija būs spiesta uzstādīt mērķus uz teritorijām, no kurām var tikt raidīts triecienuzbrukums, kā arī uz centriem, kur tiek pieņemti attiecīgi lēmumi.

"Pateikšu jau šodien tieši un atklāti, lai neviens mums pēc tam neko nepārmet, lai visiem jau iepriekš būtu skaidrs, par ko šeit ir runa. Krievija būs spiesta izveidot un izvietot bruņojuma veidus, kuri var tikt izmantoti ne vien pret tām teritorijām, no kurām mums nāks attiecīgi tieši draudi, bet arī pret tām teritorijām, kur atrodas lēmumu pieņemšanas centri par mums draudošu raķešu kompleksu pielietošanu," uzsvēra Krievijas prezidents.

Ziņu lente
0