Politico: Bērnijs Sanderss nolēmis vēlreiz balotēties prezidenta postenim

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСенатор Берни Сандерс
Сенатор Берни Сандерс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV senators Bērnijs Sanderss 2016. gadā balotējās prezidenta postenim, taču Demokrātiskās partijas nominācijā zaudēja Hilarijai Klintonei.

RĪGA, 18. februāris – Sputnik. ASV senators un bijušais prezidenta kandidāts no Demokrātiskās partijas Bērnijs Sanderss apņēmies no jauna cīnīties par Baltā nama vadītāja posteni, paziņoja RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Politico.

Saskaņā ar informāciju, ko izdevumam Politico snieguši uzticami avoti, 77 gadus vecā Sandersa komanda jau sākusi pārrunas ar kandidātiem, kuri varētu ieņemt posteņus valdībā senatora uzvaras gadījumā.

Президент США Дональд Трамп встретился с лидерами ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Jau divus gadus amatā: Trampa prezidentūras skumjā gadadiena

Turklāt izdevums pastāstīja, ka Bērnijs Sanderss ierakstījis video, kurā informē par savu lēmumu balotēties prezidenta postenim 2020. gada kampaņas ietvaros. Tiesa, izdevumam nav izdevies precizēt, kad šis video tiks publicēts.

Pērnā gada nogalē ASV senators Bērnijs Sanderss informēja, ka varētu piedalīties 2020. gada vēlēšanās. Viņš uzsvēra, ka pieņems tādu lēmumu tikai gadījumā, ja būs pilnīgi pārliecināts, ka viņš būs "labākais kandidāts", kurš spēs pieveikt Donaldu Trampu.

ASV senators Bērnijs Sanderss 2016. gadā balotējās prezidenta postenim, taču Demokrātiskās partijas nominācijā zaudēja Hilarijai Klintonei, kura savukārt piekāpās Donalda Trampa priekšā vispārējās vēlēšanās.

Socioloģiskās aptaujas liecināja, ka Sanderss bija populārāks nekā Tramps. Tomēr noskaidrojās, ka ASV Demokrātiskās partijas vadība sākotnēji atbalstījusi Klintoni, kaitējot Sandersam. Skandāls noslēdzās ar partijas vadības atkāpšanos.

Ziņu lente
0