Protesti Francijā: desmitiem aizturēto, trijus demonstrantus notriekusi automašīna

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста автомобилистов "жёлтые жилеты" в Брюсселе
Акция протеста автомобилистов жёлтые жилеты в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien negadījumā ar automašīnu Ruānā cietuši vairāki protesta akcijas dalībnieki.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. "Dzelteno vestu" kustības kārtējā akcija sestdien aizritēja vairākās Francijas pilsētās. Provizoriskie dati liecina, ka tajā piedalījās vairāk nekā 41 tūkstotis cilvēku, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Vakar Parīzē protestēja pieci tūkstoši cilvēku, informēja radiostacija France Info, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas datiem.

Участница протестной акции желтых жилетов в Париже - Sputnik Latvija
Protesta akcijās Francijā piedalījās vairāk nekā 58 tūkstoši "dzelteno vestu"

Protestu  gaitā Parīzē tika aizturēti vairāk nekā 20 cilvēki. Demonstranti centās nokļūt Elizejas laukos, taču policijai izdevās viņus noturēt. Likumsargi pielietoja asaru gāzi.

Kļuvis zināms, ka trīs protesta akcijas dalībnieki Ruānā cietuši automašīnas negadījumā. Autovadītājs centās šķērsot demonstrantu plūsmu un palielināja ātrumu, pūlēdamies izkļūt no akcijas norises vietas. Viņa manevra rezultātā cietuši trīs akcijas dalībnieki. Viņi nogādāti slimnīcā.

Informācijas avots policijā paziņoja telekanālam LCI, ka autovadītājs mašīnā atradies kopā ar sievu un bērnu. Viņi izrādījušies demonstrācijas centrā, bet akcijas dalībnieki uzrāpušies uz automašīnas un metuši "lādiņus". Vadītājs izbijies. Atzīmēts, ka viņš pametis notikuma vietu.

Sestdien akcijās piedalījās 51,4 tūkstoši cilvēku, no viņiem 4 tūkstoši - Parīzē.

Vērienīgās "dzelteno vestu" akcijas Francijā sākās 17. novembrī: to dalībnieki pieprasīja atteikties no degvielas nodokļa un benzīna cenas palielināšanas. Kustības dalībnieki izgāja ielās visā valstī. Akcijas nereti pavada nekārtības un demonstrantu sadursmes ar policijas darbiniekiem.

Ziņu lente
0