Politika

Zaharova par Minhenes konferenci: proukraiņu ilūzijas jau ir izkliedējušās

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, kura piedalās Minhenes drošības konferencē, savā "unikālajā" ironiskajā manierē pastāstīja par to, ar ko šodienas pasākums kardināli atšķiras no iepriekšējiem.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. 2019. gada Minhenes drošības konferencei nav tā pret Krieviju vērstā virziena, kāds tai bijis raksturīgs iepriekšējos gados, uzskata Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta Sputnik Igaunija.

Kur dala "Minhenes citātu rokasgrāmatas"

Marija Zaharova, kura pati piedalās Minhenes drošības konferencē, "no iekšienes" komentēja telekanālam "Rossija 1" vispārējo pasākuma noskaņu, īpaši atzīmējot ilūziju zudumu tās dalībniekiem sakarā ar ukraiņu jauno varu.

Артис Пабрикс - Sputnik Latvija
Politika
Pabriks: mēs nevēlamies ASV kodolraķešu izvietošanu savā valstī

"Man liekas, šeit nav tās pret Krieviju vērstās spriedzes, tās, vēl jo vairāk, kura bija pirms dažiem gadiem. Tā sakot, plīvurs no acīm krita, un visi saka, ka Ukraina nepilda Minskas vienošanās, neviens nemin Porošenko kā cīnītāja kārtā par kaut kādām demokrātijas vērtībām, visi reālistiski skatās uz to, kas notiek Ukrainā, konstatē visdziļāko krīzi visos virzienos," pateica viņa.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve uzsvēra, ka "tas viss ir, par to visu runā". Tāpat viņa atzīmēja, ka konferences dalībnieki ar politiski korektiem formulējumiem cenšas "izskalot" apspriežamo pasaules problēmu asumu.

"Tā vietā, lai reāli paskatītos viens otram acīs, apzīmētu reālas problēmas starptautiskā terorisma veidā, bēgļu problēmas, migrācijas ietekmes problēmas uz to pašu Eiropu un to pašu Vāciju, jautājumus, kas, piemēram, saistīti ar Venecuēlu un visrupjāko ASV iejaukšanos šīs neatkarīgās valsts lietās, visi sāk iziet no šīs politiski korektās savu mērķu un uzdevumu niansēm. Bet, lielā mērā, pat ne savu, bet kāda cita uzrakstītas un kaut kur, man liekas, kuluāros izdalītas – tādas, ziniet, citātu rokasgrāmatas, praktiski," ar ironiju noslēgumā sacīja Zaharova.

Modrs jaunas dienas sākums

Savā lapā sociālajā tīklā viņa arī pastāstīja, ka otrā Minhenes konferences diena viņai sākusies negaidīti ar tikšanos ar Viktoriju Nulandu – bijušo ASV Valsts departamenta oficiālo pārstāvi un valsts sekretāra palīgu Eiropas un Eirāzijas lietās, kura zināma ar savu nostāju pret Krieviju.

"Rīts sākās modri. Minhenes konferences kuluāros saskrējos ar Viktoriju Nulandu. Viņa tikšanos nebija gaidījusi. Bet mēs taču esam laipni cilvēki. Tā kā diena startē ar pozitīvu," uzrakstīja Zaharova, papildinot savu publikāciju ar piemiedzošu smaidiņu un bicepsa attēlu.

Bijušā NATO samita jaunais formāts

Minhenes drošības konference norisināsies Bavārijas galvaspilsētā līdz 17. februārim. Tā tika dibināta 1963. gadā kā NATO dalībvalstu "aizsardzības iestāžu pārstāvju sēde".

Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Igaunija un Latvija apņēmušās izveidot NATO Ziemeļu divīzijas štābu

Šobrīd Minhenes drošības konference pārtapusi starptautiskā diskusiju forumā, kurš pulcē politiķus, diplomātus, militārpersonas, biznesmeņus, zinātniekus un sabiedrības aktīvistus no vairāk nekā 40 valstīm. Minhenē neparaksta gala līgumu un vienošanos, taču konference ir svarīga un attiecīgi neitrāla tikšanā un apspriežu vieta pasaules mēroga politiķiem un diplomātiem.

Minhenē ieradušies apmēram 600 eksperti drošības politikas nozarē, tostarp 35 valstu un valdību vadītāji un 80 aizsardzības un ārlietu ministri. Krievijas delegāciju vada ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Ziņu lente
0