Nosaukts bagātākais cilvēks pasaules vēsturē

© Photo Bibliothèque nationale de FranceКаталонский атлас, опубликованный в 1375 году, изображает самого богатого человека своего времени Мансу Мусу
Каталонский атлас, опубликованный в 1375 году, изображает самого богатого человека своего времени Мансу Мусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bagātākais cilvēks pasaules vēsturē, pēc portāla Live Science domām, dzīvojis IX gadsimta pirmajā pusē.

RĪGA, 3. februāris — Sputnik. ASV Ziemeļrietumu universitātes (Ilinoisas štats) galerijā pētnieki demonstrē viduslaiku manuskripta "Katalonijas atlass" reprodukciju, kurā, pēc zinātnieku domām, atainots bagātākais cilvēks vēsturē, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Live Science.

Ювелирные украшения - Sputnik Latvija
Igaunijas bagātākajai sievietei nozagtas dārglietas 380 tūkstošu eiro vērtībā

Karte radīta 1375. gadā Maljorkas salā Vidusjūrā. Patlaban tā ir Spānijas teritorija. kompozīcijas centrā, tirdzniecības ceļu krustcelēs atainots Rietumāfrikas karalis Mansa Musa, kurš tur rokās zelta monētu.

Mansa Musa valdīja viduslaiku Mali valstī aptuveni 30 gadus IX gadsimta pirmajā pusē.

Izstādes kuratore Ketlīna Bikforda Berzoka portālam Live Science pastāstīja, ka Musa pilnībā kontrolējis zelta ieguvi reģionā, un šeit iegūtais cēlmetāls tika uzskatīts par vistīrāko, tāpēc tas bija arī visvairāk pieprasīts tirgū.

"Grūti iedomāties, ka šodien kādam būtu tamlīdzīgas bagātības," – atzīmēja Berzoka.

IX gadsimtā Mali iegūtais zelts tika izmantots dināru kalšanai. Tolaik tā bija dominējošā valūta. Atšifrētie tālaika teksti arābu valodā apstiprina, ka monētas kaltas no zelta, kas iegūts Mansa Musas kontrolētajās teritorijās.

Ziņu lente
0