Tramps ierosinājis jaunu raķešu līgumu ar Krieviju

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka Līguma par vidēja un maza darbības attāluma raķešu likvidāciju vietā gatavs noslēgt jaunu vienošanos ar Krieviju.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. Līguma INF vietā ASV ir gatavas noslēgt jaunu vienošanos ar Krieviju, paziņoja Donalds Tramps savā brīfingā 2. februārī, informēja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Es ceru, ka mēs varēsim sapulcēt visus lielā un skaisktā istabā un noslēgt jaunu līgumu, kas būs daudz labāks. Neapšaubāmi, es to gribētu redzēt," – pastāstīja Tramps žurnālistiem.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
ASV apturējušas līgumu INF, Eiropa nevēlas kļūt par cīņas lauku

ASV vadītājs norādīja, ka jaunajā darījumā jāiesaista citas valstis, it īpaši Ķīna.

Krievijas Ārlietu ministrija atbildēja, ka Krievija ir gatava sadarbībai ar domubiedriem starptautiskās drošības stiprināšanas interesēs.

"Esam atvērti ciešai koordinācijai un pilna formāta sadarbībai ar valstīm-domubiedriem stratēģiskās stabilitātes un starptautiskās drošības stiprināšanas interesēs," – teikts Krievijas ĀM paziņojumā.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs pauda viedokli, ka Tramps ar šādiem izteikumiem vienkārši cenšas nomierināt sabiedrotos Eiropā.

"Tramps gribētu noslēgt jaunu līgumu par INF? Tie ir vārdi, ne darbi. To mērķis – nomierināt sabiedrotos Eiropā un saldināt rūgtās zāles – ASV izstāšanos no pašreizējā līguma. Darbi ir tādi: ASV jau nolēmušas sagraut 1987. gadā noslēgto līgumu. Pārējais ir tikai retorika," – politiķis pastāstīja Twitter.

Профессор Дипломатической академии МИД России Лев Клепацкий - Sputnik Latvija
Eksperts: INF līguma laušana vissāpīgāk skars Eiropu

Iepriekš vēstīts, ka dienu iepriekš Tramps informēja: 2. februārī Vašingtona sāk procedūru līguma INF laušanai. Šo lēmumu asi kritizēja Krievija un Eiropa. Maskava uzsvēra, ka Krievija atbalsta vienošanās saglabāšanu un brīdināja par iespējamām sekām.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka ASV lēmums var novest pie jaunām bruņošanās sacensībām. Viņš ieteica Eiropai atteikties no amerikāņu raķešu dislokācijas savā teritorijā.

Ziņu lente
0